Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kinesisk kylling i wok med svampe

Kinesisk kylling i wok med svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingestrimler

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :


Kinesisk kylling i wok med svampe, billede 4 Kinesisk kylling i wok med svampe, billede 1 Kinesisk kylling i wok med svampe, billede 2 Kinesisk kylling i wok med svampe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingebryst filet
12 tørrede kinesiske svampe
50 g.mandler
2 smågrøn peberfrugt
2 småporrer
4 spsk.olie
2 dl.lys bouillon
1 dl.sherry eller kinesisk risvin
2 spsk.majsstivelse (maizena)
 
 Marinade af :
6 spsk.kinesisk soja
2 fedhvidløg
2 cm.frisk ingefær
 peber
 


Opskrift:

Skær kødet i strimler. Skræl ingefæren og hak den fint. Pil hvidløgsfeddet og pres det. Bland ingredienserne til marinaden og vend kødet i den. Stil det i køleskabet i ca. 30 minutter.

Læg svampene i lunkent vand en halv times tid. Lad dem dryppe af og fjern de hårde stilke. Skær svampene i mindre stykker.

Skold og smut mandlerne. Skær den rensede peberfrugt i strimler. Rens porren og snit den fint.

Steg kødet i olie i en wok over kraftig varme. Tag det op og hold det varmt.

Svits mandler, derefter porren og til sidst peberfrugt og svampe i woken. Tag det op af woken.

Kog woken af med bouillon og sherry – eller vin. Jævn saucen med maizena rørt ud i vand.

Kom kød, grønsager og mandler tilbage i woken – og server.

Tips:

Server retten med ris eller ægnudler. Grønsagerne kan varieres med fx. forårsløg, bønnespirer, bambusskud eller champignon. En finthakket chili kan tilsættes marinaden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (34 stemmer)

Opskriften er vist 97532 gange,
og udskrevet 2080 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kurt  -  2010-11-08 15:23:41
Rigtig fin opskrift. Man kan sagtens bruge danske svampe, både Karl Johan og Kantareller er fint. Der må gerne komme lidt frisk chilli i marinaden - gerne de små fra Thailand.


Richard  -  2009-12-29 14:04:35
Selvom der plejer at stå "kinesiske svampe" in den slags wok-opskrifter, så er disse ret så almindeligt voksende vildt i Danmark også. Her hedder de 'judasører', som oftest findes på døde stammer af hyldebær, og de kan plukkes næsten hele året rundt. Faktisk kom vi hjem fra en skovtur i går (den 28. december !) med et helt kilo og tilberedte en del af dem i wok med tofu, som de passer særdeles godt sammen med.


Chi  -  2009-05-16 01:42:27
mandler hører til, men kan da udskiftes med cashewnødder eller peanuts.. et godt tip, hvis man (som jeg) synes at tørrede kinesiske svampe ofte er vældig dyre, for vældig få, kan man med fordel købe dem (i større poser)i et kinesisk eller thai supermarked/butik :) jeg fandt en stor pose for under 20 kr. ellers, rigtig god opskrift :)


Ditte  -  0000-00-00 00:00:00
Mmmm.....den var godt....men der skal nok laves lidt mere sovs!!!!!!!!!


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg fandt en bøtte med blandede tørrede asiatiske svampe som jeg brugte, de vejede 30 g. tørrede og så brugte jeg ca 1 spsk. stødt ingefær i stedet for den friske.


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg vil næste gang udelade mandlerne - ellers en prima opskrift