Måger, Sprængte (tingmissat tarajulâgkat)

Måger, Sprængte (tingmissat tarajulâgkat), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Måge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2-3 fugle
 
 Saltlage:
10 dl.vand
200 g.salt
25 g.sukker
1 tsk.salpeter
 
Opskrift:
Saltlagen koges i 5 minutter og stilles til afkøling. Fuglenes gøres i stand, vaskes grundigt og lægges hele i den helt kolde lage. Fuglene må være helt dækkede af lage, der lægges eventuelt pres på. Efter 2-3 døgns saltning skylles fuglene og koges i usaltet vand 1 1/2 -2 timer. Sprængte måger kan spises med kogte grøntsager, og suppen kan anvendes til kål og ærter.

Tips:

Hvis man ikke bryder sig om den trannede smag som mange vilde fugle har, kan fuglene flås. Det kan også være nødvendigt at flå fulge som er skudt i stykker, da det ellers er umuligt at gøre dem rene. Vingern hugges først af, bugskindet snittes igennem og skindet krænges af. Fuglene vaskes grundigt, tørres og gnides indvendigt med salt og peber. Det tager også noget af den trannede smag at stege fulgene med fyld af rå, skrællede ituskårne kartofler. Tynde skiver fersk flæsk bindes om fuglene, som brunes og steges i sovs. Hjerte kråse og lever kan bruges, men udvandes godt forinden. Måger koges 1-1 1/2 time.

karakterer:
Opskriften er vist 9089 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
måger sir du.... kan man retaraderet militær måge med en let skipperlapsskovs indbagt i en førsteklasse budderdegskasserolle med en let opbagt filet med en let bouliong krydret skovsvampe sauce på bund salat tilsat tredobbel salmiakspiritus...... svar venligst hurtigst muligt da det er til min fasters søsters onkels kusines rige brors onkel måge fra det sydlige alaska.... mange tak.. hilsen stuart stardust....

  -   2005-01-01 01:01:01
Altså ikke som julemiddag bare en alm. dag.Det havde de fået mange gange. Derfor vil jeg have nogle opskrifter printet ud

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er ingen joke, vores nabo som er jæger stod med en masse måger i dag ga jeg var over at snakke med ham. Så vi blev inviteret på mågesteg til jul og vi glæder os!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg kan godt forstå at ingen har givet denne ret en kommentar det lyder nærmest som en joke jeg vil meget gerne høre for nogle der har prøvet denne ret.