Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vildandebryst fyldt med svampe serveret med ristede små kartofler og sauce af appelsin og portvin

Vildandebryst fyldt med svampe serveret med ristede små kartofler og sauce af appelsin og portvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Vildand - Vildænder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 vildand
 lidtblandede svampe
 snor til opbinding
1 stor bagekartoffel
1 gulerod
0.5 selleri
 1 parisiennejern
 smør
 timian
2 appelsiner
 saftpresser
2 spsk.ribsgele
1 dl.portvin
1 dl.demi glace
 
Opskrift:
Svampene hakkes fint og ristes på hed pande - krydres med salt og peber. Brystkødet skæres af vildanden - fedtet snittets op på bagsiden, og der skæres en lomme til fyldning. Svampene fyldes i lommen, og brystet snøres sammen med snor og brunes på pande. Krydres med salt og peber. Kødet lægges på en bageplade og steges ved 180 grader ca. 12 minutter. Panden koges af med saft fra appelsinerne og reduceres lidt, inden der hældes ribsgele på panden. Der koges op og piskes ud i appelsinsaften. Tilsæt portvin og demi glace. Lad saucen småsimre indtil servering. Urter og kartofler udstikkes til runde kugler med parisiennejernet. Kuglerne blancheres i kogende vand - tages op og ristes på panden i lidt smør. Der krydres med salt og peber samt timian. Andebrystet tages ud af ovnen og skal trække lidt. Kuglerne anrettes på tallerken med urter og kartofler - ovenpå lægges andebrystet, der lige snittes igennem på midten og rundt om lægges lidt af saucen. Pyntes med lidt frisk timian.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 22444 gange,
og udskrevet 775 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2011-01-13 22:15:50
sauce også god med alm andefond og uden portvin, lidt mere børnevenlig her i jægerfamilien