Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Lakseforret

Lakseforret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lakseforret, billede 4 Lakseforret, billede 1 Lakseforret, billede 2 Lakseforret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
300 gram Kvark. 5+ 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Stenbiderrogn rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
   
  Pynt:
Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
200 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Stenbiderrogn rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Fersk laks dampes, drysses med salt og peber og dampes ca. 5 min. i hvidvin. Afkøles.

Anrettes på 6 tallerkner, dækkes med en sovs lavet af kvark, smagt til med salt, peber, citron og et glas rød kaviar.

Pyntes med et halvt æg og små grønne asparges fra glas.

Flutes gives til.

Tips:

Laksen kan dampes i alm gryde, kryder laksen og læg den i bunden af en lille gryde, hæld hvidvin ved og kog i 5 min til laksen er hvidlig.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (101 stemmer)

Opskriften er vist 368495 gange,
og udskrevet 15073 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7179 (1709 kcal)
KJ pr. Pers. 1196 (284 kcal)
Vægt ialt 1540 gram
Vægt pr. Pers. 256 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 466 KJ (110 kcal)
Protein 12.4 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Simone  -  2010-12-25 15:05:05
Ser godt ud (;

Bente  -  2010-04-24 18:41:15
Kan man godt bruge laks som har været frosset??

Karen  -  2010-01-01 17:11:11
Dejlig forret. Jeg brugte friske asparges - kogt 3 min. og creme fraiche (9%)i stedet for kvark.

Inge  -  2008-12-30 22:09:10
lækker forret, og let at lave,jeg har anvendt den flere gange. alle gæster er meget begejstret.

  -  2008-10-17 15:14:31
Laks er da ikke en fedtfattig fisk!!!

Dorthe  -  2008-07-11 08:31:42
Der er en meget lækker forret som hvis den er lavet til fire personer med lidt lækker salat til sagten kan bruges som en hoveret på en god sommerdag.

Luise  -  2008-04-27 20:07:19
man kan sagtens dampe laksen i mikrobølge ovnen. Læg laksen på en tallerken, hæld hvidvin ved så det lige dækker bunden og put husholdningsfilm tæt omkring tallerknen. Det skal have ca 30-45 sek. pr. stykke. Pas på det ikke får for længe, så smuldrer det meget meget nemt.

henrik  -  2007-01-25 09:21:59
flot og meget lækker forret

Thomas og Birgit  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god

Malene  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker og nem forret, kan forberedes i god tid.