Tournedos med parmaskinke og gorgonzolaost

Tournedos med parmaskinke og gorgonzolaost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandKilde : Friland

Indsendt :



Ingredienser:
 Tournedos:
400 g.afpudset kalvemørbrad
 olie til stegning
1 spsk.dijonsennep
100 g.parmaskinke i tynde skiver
100 g.gorgonzola ost
 
 Avocado creme:
2 modne avocado
3 dl.lys kalvebouillon/-fond
 salt
 peber
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Skær mørbraden i 4 ens bøffer, der er ca. 4 cm høje. Form dem så de bliver runde (de må ikke trykkes). Brun bøfferne i olie ved høj varme på begge sider i ca. 1 min. Kom bøfferne i et ildfast fad, smør sennep på og læg parmaskinke og gorgonzola ost ovenpå. Gratiner bøfferne i en forvarmet ovn ved 250° i ca. 10 min. Dæk bøfferne til og lad dem hvile i 10-15 min inden servering.

Skræl og udsten avocadoerne. Skær dem i stykker og kog dem i kalvebouillon til de er kogt ud. Blend cremen og smag til med salt og peber. Bring den i kog og tilsæt piskefløde.

Hæld avocado cremen i bunden af dybe tallerkener og anret tournedos ovenpå.

Serveringsforslag:
Server retten med et godt italiensk brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12625 gange,
og udskrevet 515 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Bo J  -  2013-01-01 16:24:38
Lækker måde at få mørt kød på og avocadocremen et super godt alternativ til traditionel sovs. Synes at brød ikke harmonerer med denne ret og valgte i stedet at servere rodfrugter (rødbede/porre/gulerod/kartoffel) tilberedt i fad i ovn, som tilbehør.