Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sauté af kalvemørbrad med farserede tomater og gorgonzolasauce

Sauté af kalvemørbrad med farserede tomater og gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad

Ukendt oprindelseslandKilde : FDB

Indsendt :


Sauté af kalvemørbrad med farserede tomater og gorgonzolasauce, billede 4 Sauté af kalvemørbrad med farserede tomater og gorgonzolasauce, billede 1 Sauté af kalvemørbrad med farserede tomater og gorgonzolasauce, billede 2 Sauté af kalvemørbrad med farserede tomater og gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kalvemørbrad, ca. 1,2 kg.
1 spsk.olie
15 g.smør
 Salt
 friskkværnet peber
4 cl.cognac
 
4 storetomater
70 g.San Danielle skinke (1 pakke)
1-1.5 dl.hakket persille
 Evt. 1-2 fed hakket hvidløg
1 spsk.rasp
10 g.smør
 
2 dl.mælk
1 dl.lys bouillon - kalve- eller hønsebouillon
1 spsk.majsstivelse
100 g.gorgonzola
0.5 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
1 kg.små kogte kartofler evt. vendt i friskhakket rosmarin
 godt madbrød
 


Opskrift:

Mørbraden afpudses for sener, evt. bimørbrad og mørbradhoved. Midterstykket skæres i 12-16 skiver, 1 cm. tykke. Skiverne bankes let med hånden. Mørbradskiverne krydres let med salt og peber og steges 1 minut på hver side på en pande i olie og 15 gr. gyldnet smør ad flere omgange. Kalvemørbrad skiverne kommes tilbage på panden og flamberes med cognac ved serveringen.


Mælk og bouillon bringes i kog og jævnes med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Grundsaucen koges igennem et par minutter og gorgonzola i små stykker tilsættes. Osten smeltes i saucen under omrøring - saucen må nu ikke koge! Gorgonzolasaucen smages til med citronsaft, salt og peber.


Et låg skæres af toppen af tomaterne og de udhules. Tomatkødet hakkes og gemmes. Skinke og persille hakkes. Skinke, persille og evt. hvidløg blandes med lidt af det hakkede tomatkød. Fyldet smages til med peber og fyldes i de udhulede tomater. De fyldte tomater drysses med rasp og resten af smørret fordeles på toppen.
Tomaterne bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 29407 gange,
og udskrevet 547 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu