Blåbærpandekager

Blåbærpandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Blåbærpandekager, billede 4 Blåbærpandekager, billede 1 Blåbærpandekager, billede 2 Blåbærpandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 nip Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Blåbær, frost 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Servering:
3 spsk. Ahornsirup 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
Opskrift:
Rør mel, salt, sukker og bagepulver sammen.

Rør smeltet smør, kærnemælk og æg sammen. Bland det hele. På grund af bagepulveret der virker med det samme skal dejen ikke vente, men bages straks.


Steg dem i smør på en pande, bag dem små, så der kan være 3 ad gangen ca. 0.5 dl. pr. pandekage, den skal selv flyde ud.
Drys pandekagerne med en skefuld blåbær straks efter dejen er sat på panden.

Vend når de er faste nok til at vendes, bag færdig på den anden side.

Resten af blåbærrene røres med siruppen til de safter lidt.
Spis med resten af blåbærrene.


karakterer:
Opskriften er vist 59405 gange,
og udskrevet 952 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (115 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8523 (2029 kcal)
KJ pr. Pers. 1704 (405 kcal)
Vægt ialt 1090 gram
Vægt pr. Pers. 218 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 781 KJ (186 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 30.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-02-15 14:31:43
Til AK Det skal være tykke pandekager, så dejen skal blot sættes på panden og selv flyde ud, så dejen skal være tykkere end til danske pandekager.

AK   -  2013-02-04 21:54:00
Alt for tyk dej så den er sværd at håndtere men den smager utrolig godt. Tilføj evt lidt vanilie sukker.

Thøger  -  2012-08-06 14:22:55
super gode pandekager prøvede med både jordbær og blåbær.

Maiken  -  2008-12-07 21:58:54
Helt fantastiske pandekager!!! Jeg brugte dog tørrede Tranebær, i stedet for blåbær, som jeg blandede i dejen... Det blev et hit og så med ahornsirup på ved serveringen... Anbefalesværdig!!!

Tine  -  0000-00-00 00:00:00
Kan klart anbefales!

julie  -  0000-00-00 00:00:00
syntes rigtig godt om den kage i skulle prøve den