Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nepalesisk lammekary

Nepalesisk lammekary, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Nepal

NepalIndsendt :


Nepalesisk lammekary, billede 4 Nepalesisk lammekary, billede 1 Nepalesisk lammekary, billede 2 Nepalesisk lammekary, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Karry
1 tsk. Garam masala
0.5 tsk. Gurkemeje, stødt
0.5 tsk. Chili stærk, stødt
0.5 tsk. Spidskommen, stødt
1 spsk. Ingefær, frisk
1.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Dal:
0.5 stk. Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 dl. Røde linser. tørrede. rå
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Korianderfrø
0.25 tsk. Gurkemeje, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Koriander. blade. friske
   


Opskrift:

Kødet skæres i store tern. De fede stykker smeltes af i en gryde. Kødet brunes i det afsmeltede fedt.

Løg og hvidløg skæres i tern og svitses med sammen med karryen.

friskreven ingefær og de øvrige krydderier tilsættes. Vand og yoghurt tilsættes. Retten koger under låg ca. 1 time. Smages til med salt og evt. mere ingefær.

Dal:
Vand hældes ved og linserne småkoger under låg i ca. 20 min. til de purerer ud ved gennempiskning. Smages til med salt. Hakkede korianderblade eller persille kan drysses over ved servering.

Dal skal have konsistens som tyk sauce, der må evt. tilsættes lidt mere vand efter gennempiskning.

Tilbehør:
Løse ris, tynde skiver løg meden lime eller citronbåd, dal, chutney, evt. chilipeber, evt. grøntsager f.eks. bladselleri gulerødder og courgetter dampet i lidt olie, evt. yoghurt eller creme fraiche 18 %.

Tips:

Dal (eller daal) er en tynd, letkrydret bælgfrugtpuré, der serveres som en slags sauce til både kød og grønsagsretter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 18182 gange,
og udskrevet 304 gange.


Energi:
KJ total 4935 (1175 kcal)
KJ pr. Pers. 1233 (293 kcal)
Vægt ialt 1166 gram
Vægt pr. Pers. 291 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 423 KJ (100 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu