Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hybenmarmelade med æbler og kanel

Hybenmarmelade med æbler og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Hyben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hybenmarmelade med æbler og kanel, billede 4 Hybenmarmelade med æbler og kanel, billede 1 Hybenmarmelade med æbler og kanel, billede 2 Hybenmarmelade med æbler og kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hybenskaller (renset vægt) Hyben svinder med ca 50% ved rensning.
500 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
750 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Når man laver hybenmarmelade, er det som regel rensning af hyben, der er det mest afskrækkende arbejde. De små frø klør og bliver med rette brugt af drillepinde som en art kløpulver. Desuden tager det meget lang tid at skrabe de halve hyben fri for indhold. Et gammelt familiefif er at fryse de halve hyben natten over, hvorefter man langt nemmere kan udhule frugten for dens kløende indmad.

Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i mindre stykker. Vand og kanel koges sammen og både hyben og æble koges heri i ca. 40 min. til alt er meget mørt. Derefter er det en smagssag, om man vil passere frugten gennem en sigte, således at alle skallerne kommer fra, eller om man synes, lidt "fyld" er i orden i marmeladen.

Når mosen har den konsistens, man ønsker, blandes den med sukker og koges til dette er smeltet og massen så homogen som ønsket. Tag gryden af varmen. Kom marmeladen på skoldede atamonskyllede glas og bind til. Opbevares køligt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 52458 gange,
og udskrevet 2243 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14935 (3555 kcal)
KJ pr. Portion 14935 (3555 kcal)
Vægt ialt 2050 gram
Vægt pr. Portion 2050 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 728 KJ (173 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 43.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2010-09-04 23:07:51
Vi brugte 650 g. rensede hyben. Vi tilsatte ekstra vand så gryden ikke kogte tør, og så blendede vi det hele inden vi hældte det på glas.

tulle1980  -  2010-08-19 20:48:32
en rigtig god idé til at rense dem.. ved at dele dem i 4 så er det meget nemmer at rense dem... og husk gummihansker... Er ved at lave det nu, så er rigtig spændt på hvordan det smager når jeg er færdig med det... har ikke kanel stænger, men prøver med lidt stødt kanel.... det må give samme effekt.

h.  -  2008-08-27 13:46:49
Vi bruger kun denne opskrift til hybenmarmelade. Den er rigtig god - og smager tilpas af hyben.

Heid  -  2007-10-15 14:57:35
God opskrift velsmagende og Søren har ret

søren  -  0000-00-00 00:00:00
man skal ikke bruge alt for modne hyben, da man ellers ikke vil kunne fjerne kærnerne