Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Råsyltede blommer med rom

Råsyltede blommer med rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Råsyltning

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Råsyltede blommer med rom, billede 4 Råsyltede blommer med rom, billede 1 Råsyltede blommer med rom, billede 2 Råsyltede blommer med rom, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blommer, friske udstenede
   
  Lage:
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
750 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 spsk. Atamon, flydende
1.5 dl. Rom 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kom de skyllede blommer på rene glas.

Bring vand, sukker, vanille, citronskiver og rom i kog og lad det koge i 10 min. Tag gryden fra varmen og tilsæt atamon.

Hæld den koghede lage over blommerne, som stilles koldt. Rør af og til i blommerne i 2-3 dage inden de lukkes til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (31 stemmer)

Opskriften er vist 218062 gange,
og udskrevet 6106 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16317 (3885 kcal)
KJ pr. Portion 16317 (3885 kcal)
Vægt ialt 2100 gram
Vægt pr. Portion 2100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 777 KJ (185 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 40.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Helle Frøslev  -  2017-12-10 17:39:21
Hej. Hvor længe skal det trække, før det kan spises?

Hanne  -  2017-09-12 16:48:02
Glæder mig rigtig meget til denne opskrift. Har prøvet den med svesker --det var super godt.

  -  2016-03-03 11:46:41
Hvis blommerne gære, hvad kan man så gøre Mvh Karen

Birgit  -  2015-10-04 18:53:50
Det er 1,5 DL vand der skal bruges. Væsken bliver jo tyndere, når safften fra blommerne blandes med sukkerlagen, så det er OK.

Charlotte   -  2015-10-01 16:04:42
Har gået efter opskriften der bare blev en meget tyk gang sukkermasse, så skal det ikke være 1 1/2 LITER vand istedet for DL?? Mvh Charlotte

  -  2014-09-05 07:28:34
det kan anbefales at destillere de fyldte lukkede glas i ovnen , hvis de er blevet lukket efter at de er afkølet og rørt rundt i. Ellers kan der opstå gæring.

Hanne Møller Borgstrøm  -  2014-08-04 17:01:18
Tak for opskriften. Jeg prøver med lidt egne ændringer - altså uden atamon, som jeg ikke tåler. i hører resultatet, hvis alt går galt. :-)

Peter  -  2011-10-25 19:40:53
Prøv at erstatte blommer med frisk annanas og rommen med Whisky - super godt som tilbehør til ost og lignende.

Lars  -  2011-09-06 14:28:38
Syltede blommer er perfekte til at lave en asiatisk sauce af...lidt lige som sur-sød sovs.

Hundested  -  2011-08-26 10:56:53
Er det godt at koge rommen .....Så er der ik meget sprut tilbage i... vel ??

kamingo  -  2009-10-21 04:41:43
da jeg ikke tilfældigvis havde rom stående, prøvede jeg med portvin. Og det er ganske udmærket. Jeg halverede nogle store svedskeblommer, og de splattede ikke ud. Og de kan altså også bare spises som dessert med lidt råcreme på.

B. Specht  -  2009-10-03 11:15:37
Er det ikke 1½ liter vand - og ikke kun 1½ dl.?

Tommy  -  2009-09-03 12:40:44
Ja det ser lækkert ud, det ser ud til at vanilliestangen er flækket og kornene er skrabet ud (billed 2), for at få den sidste vanillie smag ud, koges den med.

haislund  -  2009-08-15 19:21:26
Skal vanilliestangen skæres over og kornene fjernes

Pernelle   -  2009-07-18 19:21:51
Her hos os tager vi dem bare med en gaffel og prikker huller i dem :) Det kan vi godt lide, for så ved man jo til dels det er rigtige sveskeblommer fra et træ der er brugt :) Bare husk at informere gæsten om at der er stadig er sten i. Men det gør nok intet det er lidt rustikt. For der findes altså næsten ikke mere gourmet end det her. Det giver en lidt mindre "splattet" konsistens end hvis man udstener dem. Vi lader dem trække indtil jul (og gemmer dem mange år fremefter, da de rigtige sveskeblommer snart er umulige at opdrive) vi vil hellere have dem på ris ala manden og et par spsk. lage over. end kirsebærsauce. selvsamme opskrift på lage kan bruges til at sylte kirsebær ;o), hvis syltekirsebær er brugt.

Per  -  2007-08-12 06:57:04
Blommerne fyldte omkring 2 l.

Per  -  2007-08-11 15:52:21
Jeg ved ikke om det var meningen at blommerne skulle skæres ud, men med mindre du er den lyklige ejer af en udstener så er det jo nødvendigt at halvere blommerne, og da jeg havde fået fat i nogle ret store blommer så delte jeg dem altså i kvarte.

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor længe skal de trække?

Pernelle  -  0000-00-00 00:00:00
Til Kamilla.. Til is, pandekager med is og stegt carmenbere ost

kamilla  -  0000-00-00 00:00:00
hvad kan det bruges til?