Kalvetyndstegsfilet med braiseret julesalat og ovnbagte kartofler

Kalvetyndstegsfilet med braiseret julesalat og ovnbagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - KalvetyndstegsFilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :

Ingredienser:
7-800 g.kalvetyndstegsfilet med fedt
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
1250 g.kartofler
2 spsk.olie
 salt
 peber
 
2 fedhvidløg
1 løg
1 rød peberfrugt
1 tsk.friskrevet ingefær
2 cm.citrongræs eller ½ citron
1 spsk.jordnøddeolie eller anden olie
1-2 tsk.salt
4 stk.julesalat
1 dl.hvidvin
2 spsk.smør
 
1 lille brød
 
Opskrift:
Rids fedtet på kalvetyndstegsfileten. Lad smør og olie blive gyldent på en stegepande eller i en stegegryde og brun stegen godt. Læg herefter stegen i en lille bradepande eller et ildfast fad. Krydr med salt og peber.

Sæt nu den brunede steg i midten af ovnen ved 150 grader i ca. 1 time. Har du et stegetermometer, sættes det ind i stegen fra siden. Når stegen er færdig skal centrumstemperaturen være 58-60 for rosastegt og 65-68 for gennemstegt. Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2x2 cm. Kom dem i et smurt, ildfast fad og krydr med salt og peber. Når stegen har været i ovnen i ½ time, sættes fadet med kartoflerne ind til den. Her bages de møre og gyldne, når stegen tages ud, bages kartoflerne yderligere et kvarter ved 225 grader.

Braiseret julesalat
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten og skær den i tern på ½ x ½ cm. Skræl ingefær og riv den på den fine side af et rivejern (der skal bruges 1 teskefuld). Skær citrongræsset i tynde ringe på 1 mm. I en gryde svitses nu løg og hvidløg i jordnøddeolie, herefter tilsættes ternene af peberfrugt, som svitses med. Tilsæt herefter reven ingefær og citrongræs eller reven skal og saft fra ½ citron. Krydr med salt og skru ned.

Så kommes de 4 julesalat i en anden gryde, de største deles evt. i 2 dele fra top til rod. Tilsæt hvidvinen, læg låg på gryden og lad julesalaten simre i ca. 45 minutter, indtil julesalatens rod virker mør, når man stikker i den med en kniv. Lige før servering tages gryden af varmen, og der tilsættes små smørklatter.


karakterer:
Opskriften er vist 20985 gange,
og udskrevet 611 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu