escalopes skåret af kalvetyndstegsfilet 1½ cm. tykke4-8 escalopes skåret af kalvetyndstegsfilet 1½ cm. tykke
1
spsk.
smør1 spsk. smør
1
spsk.
olie1 spsk. olie
salt salt
peber peber
1
agurk1 agurk
1
tsk.
salt1 tsk. salt
1
dl.
syrnet fløde1 dl. syrnet fløde
6-8
kviste
dild6-8 kviste dild
250
g.
grønne linser250 g. grønne linser
1
løg1 løg
2
spsk.
olie2 spsk. olie
2
tsk.
salt2 tsk. salt
1
laurbærblad1 laurbærblad
1
hel tørret chili1 hel tørret chili
4
saltede ansjosfiletter4 saltede ansjosfiletter
1
lille bdt. persille1 lille bdt. persille
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
Opskrift:
Vask først agurken og flæk den så på langs.
Skrab kernerne ud med en teske og skær de to halve agurker i skiver på ca ½ cm. tykkelse, skiverne bliver altså halvmåneformede.
Kom så de halvmåneformede agurkeskiver i en si og rør 1 teskefuld salt i, til at trække væden ud.
Lad agurkeskiverne ligge i sien en halv til en hel time, anbring sien i en gryde eller skål, så saften ikke drypper på bordet.
I en anden skål røres den syrnede fløde med finthakket dild, hvorefter agurkeskiverne røres i.
Pil og hak et løg og svits det i olie i en tykbundet gryde.
Kom de grønne linser i en si, skyl dem under den kolde hane, lad dem dryppe af ok kom dem så ned i gryden til de svitsede løg.
Hæld vand ved så det lige dækker, tilsæt salt, de hele chili (skal ikke skæres i stykker) og et laurbærblad.
Lad blandingen koge i 20 minutter til linserne er møre, spæd med lidt vand undervejs.
Når linserne er møre, hældes evt. overskydende kogevand fra, og chilien og laurbærbladet tages op og smides ud.
Hak så ansjosfiletterne, persille og hvidløg fint, bland det med en spsk. olivenolie og vend blandingen i linseragouten lige inden servering.
Lad smør og olie blive gyldent på en stegepande ved god varme.
Skru så ned til jævn varme og steg kalveescalopes’ene 2-4 minutter på hver side, alt efter om de skal være rosastegt eller gennemstegt.
Når de er færdige, serveres de med agurker i dild og ragout af linser til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7034 gange, og udskrevet 129 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider