Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Ghee (Afklaret smør)

Ghee (Afklaret smør), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Smør

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :



Ingredienser:
1 pakkeusaltet smør


Opskrift:

Smelt smørret ganske langsomt. Skru derefter op for varmen, så det skummer op, rør en gang med en grydeske, det må endelig ikke brune på noget tidspunkt i processen.
Skru straks igen ned, og lad det simre i ca 45 min. Si nu smørret gennem et klæde.

Det der drypper igennem, er Ghee, som har en dejlig nødeagtig smag. Opbevares i køleskab. Bruges til stegning af indiske retter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (12 stemmer)

Opskriften er vist 29723 gange,
og udskrevet 302 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2014-03-28 10:49:22
Kommentar til kommentar. fordi det er Ghee og ikke klaret smør: http://fede-tider.blogspot.dk/2010/06/ghee-eller-klaret-smr-sadan.html


Soc  -  2009-11-01 10:00:33
Det er en midt overkompliceret måde, da det jo bare er klaret smør vi snakker om her. Først og fremmest så ville jeg unlade at "skrue op for varmen så det skummer op", da du blot blander valden og saltet med det rene smør igen. Desuden er det omsonst at sigte det igennem et klæde, hvis du unlader at "skumme det op", da valde og salt (det der laver perler ved stegning) lægger sig på bunden, og er ganske nemt at undgå. Jeg forstår nu heller ikke processen med at lade det simre i 45 minutter. Hvad gør det godt for? Det er vel en slags klaret smør, men så alligevel langt fra. Måske du skulle unlade at kalde det "afklaret smør" da dette allerede eksisterer i den danske kogebog og er langt mindre kompliceret end det her.