Hajsteaks gerne 2.5 - 3 cm tykke.4 Hajsteaks gerne 2.5 - 3 cm tykke.
1-2
spsk.
majsolie1-2 spsk. majsolie
3
spsk.
presset citronsaft3 spsk. presset citronsaft
1-2
fed
finpresset hvidløg1-2 fed finpresset hvidløg
2
løg i skiver2 løg i skiver
4
tomater i skiver4 tomater i skiver
hvedemel hvedemel
olie olie
køkkensalt køkkensalt
peber peber
Nye kartofter og grønsager efter årstid Nye kartofter og grønsager efter årstid
Opskrift:
Marinér de indkøbte hajsteaks eller laksesteaks i 2-3 timer i marinaden fremstillet af: majsolie, citronsaft og presset hvidløg, som piskes sammen med en blender. Efter 3 timer hældes marinaden fra (marinaden gemmes til sauce) og vend de 4 hajsteaks i mel krydret med salt og peber.
Steg de 4 steaks stykker på en tør pande (20-30 g smør kan benyttes) ved svag varme i ca 20-30 minutter. Stykkerne lægges i et fad og holdes varme i ovnen. Rist løgskiverne i resterne på panden (lidt ekstra majsolie kan tilsættes efter behov) og læg de skiveskårne tomater ved, hvorefter marinaden hældes over. Lad saucen koge godt igennem og hæld den herefter over steaks stykkerne i fadet inden servering.
Serveres med nye kartofter, grønsager og brød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 1.2
(66 stemmer)
Opskriften er vist 15715 gange, og udskrevet 500 gange.
Kommentarer
Lisbeth Hansen - 2013-08-27 15:50:58 Det forekommer mig fuldstændig absurt, at 3cm tykke haj steaks skal have 20-30 minutter på en pande. Menes der 2-3 minutter?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider