Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dampet pighvar med æble/peberrods beurre blanc

Dampet pighvar med æble/peberrods beurre blanc, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Pighvar - Pigvar

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn Kok

Indsendt :


Dampet pighvar med æble/peberrods beurre blanc, billede 4 Dampet pighvar med æble/peberrods beurre blanc, billede 1 Dampet pighvar med æble/peberrods beurre blanc, billede 2 Dampet pighvar med æble/peberrods beurre blanc, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.pighvar
 salt
 
1-2 dl.friskhakket krydderurter en blanding af persille – kørvel – dild og purløg efter smag
 kartofler
 smør
 
 Beurre blanc:
2 små eller 1 stort skalotteløg
2-3 dl.hvidvin
1 dl.fløde
1 æble
40 g.revet peberrod
100 g.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Pighvarren fileteres, flåes og krydres med salt og peber. I bunden af en fiskegryde lægges stænglerne af persillen, vin og vand hældes over og risten lægges over. Fiskefileterne foldes en gang og lægges på risten og dampes møre, 5-10 minutter.

Beurre blanc:
Skalotteløgene piles og skæres i skiver. Lægges i en lille gryde, hvidvin hældes over og koger ned til det halve. Fløden tilsættes og koges igen ned til det halve. Løgene fiskes op, eller sigtes fra. Smørret piskes i, peberrod og æbletern tilsættes.

Kartoflerne koges møre og dampes tørre. En klat smør tilsættes de endnu varme kartofler som vendes rundt til smørret er smeltet og fordelt på kartoflerne. Krydderurterne drysses over og vendes rundt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 18820 gange,
og udskrevet 261 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu