friskhakket krydderurter en blanding af persille – kørvel – dild og purløg efter smag1-2 dl. friskhakket krydderurter en blanding af persille – kørvel – dild og purløg efter smag
kartofler kartofler
smør smør
Beurre blanc: Beurre blanc:
2
små eller 1 stort skalotteløg2 små eller 1 stort skalotteløg
2-3
dl.
hvidvin2-3 dl. hvidvin
1
dl.
fløde1 dl. fløde
1
æble1 æble
40
g.
revet peberrod40 g. revet peberrod
100
g.
smør100 g. smør
salt salt
peber peber
Opskrift:
Pighvarren fileteres, flåes og krydres med salt og peber.
I bunden af en fiskegryde lægges stænglerne af persillen, vin og vand hældes over og risten lægges over.
Fiskefileterne foldes en gang og lægges på risten og dampes møre, 5-10 minutter.
Beurre blanc:
Skalotteløgene piles og skæres i skiver.
Lægges i en lille gryde, hvidvin hældes over og koger ned til det halve.
Fløden tilsættes og koges igen ned til det halve.
Løgene fiskes op, eller sigtes fra.
Smørret piskes i, peberrod og æbletern tilsættes.
Kartoflerne koges møre og dampes tørre.
En klat smør tilsættes de endnu varme kartofler som vendes rundt til smørret er smeltet og fordelt på kartoflerne.
Krydderurterne drysses over og vendes rundt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 20006 gange, og udskrevet 306 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider