Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bøf bourginon

Bøf bourginon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - TykKam uden ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Bøf bourginon, billede 4 Bøf bourginon, billede 1 Bøf bourginon, billede 2 Bøf bourginon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Oksetykkam uden ben
200 gram Bacon hel
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
20 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
7.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Krydderbuket af:
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 kvist Timian, frisk
1 laurbærblade
0.5 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   


Opskrift:

Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4x4 cm). Drys kødet med mel og bland det med salt og peber.

Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side.

Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. Tag også løgene op.

Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt de knuste hvidløg. Kom krydderbuketten i. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1½ time).

Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig.

Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere.

Serveres med flute og en skål grøn salat.

Tips:

Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)

Opskriften er vist 37953 gange,
og udskrevet 1105 gange.


Energi:
KJ total 18795 (4475 kcal)
KJ pr. Pers. 3132 (745 kcal)
Vægt ialt 3551 gram
Vægt pr. Pers. 591 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 529 KJ (126 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Annalise  -  0000-00-00 00:00:00
En virkelig lækker ret, gæsterne var meget begejstret