Sesamkylling med kartoffel - ostefad

Sesamkylling med kartoffel - ostefad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1250 g.kartofler (ca. 1 kg skrællet vægt)
8 dl.letmælk
4 spsk.majsstivelse
1 tsk.salt
0.25 tsk.revet muskatnød
30 g.Danablu (kan udelades eller erstattes af f.eks. Grana eller anden reven ost)
1 stor friskslagtet eller optøet kylling
3 spsk.hvedemel
3 spsk.sesamfrø
2 tsk.salt
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og skyl dem. Rør mælken sammen med majsstivelse, og giv det et opkog sammen med salt, muskat og smuldret ost. Læg kartoffelskiverne lagvis i et ovnfast fad i et 3-4 cm tykt lag.

Hæld mælkesovsen over. Stil fadet i en 200° varm ovn, og lad det stege ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre.

Bland mel med sesam og salt. Del kyllingen i 4-6 stykker, og vend hvert stykke i melblandingen. Læg kyllingestykkerne på en rist, der er lagt hen over en lille bradepande, og stil dem ind ved siden kartoflerne i ca. 50 min.

Serveres med en traditionel agurkesalat eller en grøn salat.

Tips:

Kødstykkerne kan vendes i mælk, før de vendes i melblandingen (lav dobbelt portion), hvis du foretrækker en sprød skorpe. Kartoffelfadet kan også smages til med krydderurter, et løg eller andre grøntsager i stedet for osten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10358 gange,
og udskrevet 211 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu