Winerschnitzel

Winerschnitzel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Winerschnitzel, billede 4 Winerschnitzel, billede 1 Winerschnitzel, billede 2 Winerschnitzel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverkalvefileter eller inderlår højst 1 cm. tykke
 
1 æg
1 dl.rasp
 fint salt
 hvid peber
 
 til stegning
 smør
 
 Pynt:
 citronskiver
 kapers
 ansjosfileter
 
Opskrift:
Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul.

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.

Vend herefter schnitzlerne i salt og peberblandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig.

Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes. Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, er paneringen brug og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok.

Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varmt fad, læg herefter citronskiver på schnitzlerne - og oven på citronskiven lægges ansjosfilet og kapers. Brasekartofler er klassisk tilbehør til denne ret.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)

Opskriften er vist 23693 gange,
og udskrevet 514 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-10-20 12:33:11
kommer fra berlin

marie  -  2009-02-05 15:50:05
øv ikke pomfritter og sauce

Keld Iwersen  -  2007-03-04 14:37:14
Vi bruger ikke ansjosfiletter men benfri sild(Krydderbrisling), vi synes at ansjoserne er for grove og salte, vi bruger den samme sovs som Hanne Skou omtaler

Hanne Skou  -  0000-00-00 00:00:00
retten er ikke traditionelt med sauce, men for de der ikke kan undvære: Brug lagen fra ansjoserne, hæld den på panden og tilsæt 1/4 piske og kapers med lidt væde derfra også - mændene i familien forguder mig for det påfund.

Ove  -  0000-00-00 00:00:00
Ærter hvor er de

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad med peberrod?