Cylottesteg med kartoffeltærte

Cylottesteg med kartoffeltærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkeculotte

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Cylottesteg med kartoffeltærte, billede 4 Cylottesteg med kartoffeltærte, billede 1 Cylottesteg med kartoffeltærte, billede 2 Cylottesteg med kartoffeltærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.svineculottesteg
 
4 kartofler
1 zittauerløg
1 æg
100 g.reven fedtfattig ost
1 tsk.olivenolie
 
1 squash
1-2 persillerod
1 spsk.akaciehonning eller ahornsirup
1 spsk.æblecidereddike
 havsalt
 friskkværnet peber
 brøndkarse
 
Opskrift:
Fedtet ridses og stegen krydres med salt og peber og kan evt pensles med sennep, olie, akaciehonning eller ahornsirup.

Sættes herefter ind i en 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Temperaturen skrues ned på 180 grader C. alm. ovn efter 15 min. Herefter steger den videre i yderligere ca 1½ time.

Lad den trække i 15 min. under klæde på køkkenbordet inden servering.

Culotten overhældes evt. med 1-2 dl. vand under stegningen, hvis det bliver mørkt i bunden af fadet.

Kartoflerne rives og vrides i et viskestykke. Blandes med finthakkede løg, æg, ost og steges på en god pande på begge sider eller i ovnen. Skal have ca. 20 minutter i alt på panden eller 25 min. ved 190 grader C. alm. ovn.

Persilleroden og squash renses og skæres i stænger og steges på panden i honning og eddike, og dryp evt. med god olie ved servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (17 stemmer)

Opskriften er vist 74213 gange,
og udskrevet 2563 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-10-10 19:21:39
Bland gerne revne gulerødder med kartoflerne.