Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Pipfugl på dåse ( Kylling på dåse )

Pipfugl på dåse ( Kylling på dåse ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kylling helOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeKilde : Brug Låget

Indsendt :


Pipfugl på dåse ( Kylling på dåse ), billede 4 Pipfugl på dåse ( Kylling på dåse ), billede 1 Pipfugl på dåse ( Kylling på dåse ), billede 2 Pipfugl på dåse ( Kylling på dåse ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
2 Øl. pilsner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
20 Enebær, hele
Timian, frisk
Rosmarin, frisk
   
  Til pensling:
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Kyllingen rengøres og gnides indvendigt med salt. Med en fjerkræssaks klipper du spidsen af lårene. Vask dåserne, du ved jo ikke hvor de har været! Åbn dåserne, drik det halve af indholdet i hver dåse - og fyld så enebær og urter ned i dåsen – anbring pipfuglene nedover dåserne, så de står godt og sikkert. Pensl pipfuglene med olivenolie og drys med salt og peber.

Så transporterer du Hr. og Fru pipfugl forsigtigt ud til grillen.

Ved grillen:
Pipfuglene sættes over foliebakken indirekte på grillen. Her står de så og danser i øl og urtedampe i ca. 50 – 60 min og resultatet er fantastisk, med sprødt skind hele vejen rundt! Lige en detalje mere, topspjældet skal vende væk fra kyllingerne. Det er en god idé at være 2 personer om at få de varme pipfugle af dåserne igen. Hjælp hinanden, så I ikke brænder Jer på det varme indhold i dåserne.

Tips:

Hvis du bliver fristet til at prøve med større kyllinger vil du opdage, at de ikke kan være under ’låget’. Tip-Tip! Kan du ikke lide øl, så prøv med noget andet på dåse, der er jo uanede muligheder. Prøv f.eks. også med cider, æblemost, sodavand andre urter, eller hvad der måtte inspirerer dig.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (434 stemmer)

Opskriften er vist 260643 gange,
og udskrevet 12971 gange.


Energi:
KJ total 11028 (2625 kcal)
KJ pr. Pers. 2757 (656 kcal)
Vægt ialt 3060 gram
Vægt pr. Pers. 765 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 360 KJ (85 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 0.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anette B-V  -  2013-08-05 18:15:38
Livet ER farligt :-) .......men også super dejligt!!


Flemming  -  2013-06-09 05:27:05
Fødevarestyrelsen fraråder at man bruger øl-dåser på den måde. "Under opvarmning kan der ske afsmitning fra både dåsens udvendige tryk samt de indvendige lakker, den er behandlet med for at sikre, at der ikke går forbindelse mellem øl og metal i dåsen." http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1990318/laes-mere-om-grillede-daaser/


carsten  -  2012-05-28 15:16:40
God ide med øllet til kylling, men brug nu en kyllingeholder. Uanset om man bruger danske eller tyske dåser, så frigives en masse kemi fra trykket på dåsen. Så for sin og andres sundhed, brug Webers kyllingeholder, så er I på den sikre side.


Hønemor  -  2012-04-27 17:15:07
Nu har jeg hørt om den så mange gange, at nu skal den prøves. Men helt ærlig, mht dåsen og gift osv. Tænk at gå og spekulere på sådan noget pjat. Bruger i heller ikke alu folie, foliebakker osv. Hvad gør i mht f.eks. Leverpostej som kommer i alu foliebakker????? Pas på man ikke bliver så bange for at leve, at man helt glemmer at gøre det....


munken  -  2012-04-14 15:08:13
kristian din halvidiot-du skal da for fanden heller ikke æde dåsen, vel din tumbe


fru Jensen  -  2011-08-02 11:47:40
Er der nogensinde nogen som har undersøgt hvad der sker med farvestoffet som øldåserne er belagt med, når det bliver opvarmet i grillen? Jeg kan forstille mig at der evt. afgives farvestoffer som sætte sig i kødet, så er det bedre at købe en holder til fjerkræ som man kan købe til rimelige penge i enhver isenkræmmer.


SOfie  -  2011-08-01 13:00:24
Kyllingerne er meget saftige, men men kan SAGTENS putte mere krydderi i.


Mogens Schiller  -  2011-08-01 12:48:32
alt det vrøvl med dåser - glem det. Tag 2 citroner og rul dem på skærebrættet hvorefter man stikker en gaffel ned i citronerne og efter man har smurt dyret/ dyrene med salt og pepper indvendig propper man de citroner ind i dyret. Læg den i et ildfast fad og kom lidt hvidvin i bunden og holder væden ved lige under stegningen i ovnen. Behøver hvist ikke at nævne at den er fantastisk mør og lækker saftig . god fornøjelse


Renée,Tommy & Cilie  -  2011-04-19 18:02:50
Super god opskrift. :-)) det smager fantastisk... :-))


boffi  -  2011-04-09 17:37:35
til alle jer der bekymrer sig om alu-dåsen skulle afgive farlige stoffer, kan jeg fortælle at dåsens skal varmes meget mere op end den bliver i en kulegrill før der opstår problemer. er selv klejnsmed med speciale i aluminiums-svejsning så skulle mene jeg ved hvad jeg snakker om :-) men ellers super lækker kylling. en af mine favoritter


Sandra  -  2010-03-05 16:38:08
Jeg bruger sådan en speciel holder med en bred bund så står fuglen ikke så ustabilt. Har oftest lavet den i ovnen. Og det er en super ret.


Ulrich Von Blücher  -  2009-12-05 13:32:03
Jeg ELSKER denne HERLIGE ret!! Lavede den på en engangs grill i 20 min så var der satme dømt fin spise for hele familien! Lækkert


Polarbjørn  -  2009-07-16 19:51:29
Sludder og vrøvl med det aluminium..... Så skal leverpostej vel også være giftigt - de er i årevis blevet bagt direkte i aluformen ved samme temperatur som i en kuglegrill. Trykfarven går nok heller ikke af eller afgiver nogen stoffer ved de ca. 70 gr som "kylle" han bliver indvendigt. Det er sikkert meget værre med div. stoffer i kullene eller tændvæsken, for ikke at tale om E tilsætninger i resten af den mad vi fylder os med. PS har ikke tid mere for min "kylle" står på Weberen og er snart klar - velbekomme.


Tut  -  2009-05-18 09:05:27
Dey er alletiders opskrift, men istedet for en øldåse, købte vi et termokrus til 10 kr. brækkede håndtaget af, hældte alle ingredienserne deri, det fungerer ligeså godt, og måske mere sundt.


John  -  2009-05-02 14:46:53
Det er suverænt den bedste måde at stege kylling på, aluminium eller ej, døden skal ha en årsag... Mage til vås skal man lede langt efter.


Jacob Mouritzen  -  2009-04-29 20:32:25
Så mega nice. Jeg puttede to carlsberg op i nummern på 2 kyllinger 1200g stykket. Ind i webern i ca 70 minutter og så var der dømt drengehørm. Mega nice


Tulletossen  -  2009-04-26 09:02:27
Vi havde lidt svært ved at få vores grill nok op i temp, derfor endte det med at vi lavede dem i ovnen. Stadig KANON resultat. Nu vores farorit kylling.


Miki  -  2008-08-16 11:00:21
Alu dåse, alu folie, alu foliebakker, tændvæske, tændbrikker, dårlige briketter, ja der er masser af sjove ting man kan bruge på grillen.


Hanne  -  2008-06-24 18:51:04
Er i da helt vandvittige og bruge alminiumsdåser. de er tilligemed malet med??? føj hvor en gift bombe


Per  -  2008-06-23 13:38:05
Det er muligt at købe spicelle holdere til denne måde at grille/stege kyllingerne på.


  -  2008-06-23 10:26:16
Udskiller sådan en dåse mon ikke nogle ikke-så-venlige gasser/stoffer ved varme da det er aluminium sådan en er lavet af? Jeg ville mene det var en smule giftigt.


Torben  -  2008-06-13 14:39:45
Alle metaller kan afgive dampe kun spørgsmål om temperatur, men så varmt bliver der ikke i grillen, nu vil jeg ud og lave dåse kyllinger for ved hvilken gang, de bliver altid gode, man kan fylde alle slags krydderier i kun et spørgsmål om temperament.


Møller  -  2008-03-28 19:11:04
Hov, glemte at skrive at jeg fjerner risten på kugle grillen og stiller kyllngen på nederste rist direkte imellem kullen. SUPER.


Møller  -  2008-03-28 19:07:47
Jeg er lige ved at lave en kylling på dåse IGEN her den 28/3-2008 og jeg bruger lidt mørk/stærk øl til at hælde på med jævne mellemrum. Kan virkelig anbefales.


Michael  -  2007-12-07 14:04:02
December 07-12-2007 Der er ikke noget der heder dårligt vejr til Weber. Kun dårlig påklædning Skål.


Rikke  -  2007-08-10 09:17:40
Man kan jo også bare vælge at købe en holder til kyllingen, som er specielt lavet til formålet. Weber laver en der er udmærket, og den er der plads til at hælde øl mv. i.


St.Rørbæk  -  2007-08-04 11:32:48
Og det med alu dåser er noget vrøvl. da folie bakker der er beregnet til madlavning som bekendt er fremstillet i alu. og hvis det var skadeligt var det nok forbudt at anvende!!!


St.Rørbæk  -  2007-08-04 11:27:47
Fantastik måde at lave kylling på. nemt og det var et hit hos alle. voksne som børn


else  -  2007-07-20 15:24:41
Jeg har fået lavet "dåser " i rustfrit stål - de er glimrende og mere gods i bunen, så de ikke vælter når det er en stor kylling. Man kan også bruge Cola i stedet for øl - "kylling i cola"


mad mor  -  2007-07-01 08:31:15
Aluminium og salt og kødsaft ??


Mad-Far  -  2007-07-01 08:23:24
Aluminium er et metal og gir ingen dampe derimod kan trykfarven väre giftig.


Rasmus  -  2007-06-29 08:02:12
Prøv at sæt kun dåsen i grillen og lygt.


Birgit  -  2007-06-19 18:16:44
Den har vi kendt i Canada i nogle år som "Beer in the Butt Chicken". Meget lækker.


Per  -  2007-04-22 17:55:44
Der er ikke meget temperaturforskel på kuglegril og almindelig ovn, så jeg vil tro at det er ca. samme tid i ovn.


Joan  -  2007-03-27 22:32:02
Er der nogen der kan fortælle mig hvor lang tid den skal have i alm eller varmluft ovn?


Variation  -  2007-01-28 13:24:27
Glemte at skrive, at resultatet er en vildand som bliver meget saftig ift. andre tilberedningsmetoder.


Variation  -  2007-01-28 13:09:02
Jeg har flere gange brugt vildænder (samme str.) i stedet for kyllinger. Dåsen har jeg fyldt med rødvin og urter. Stegetiden er 60 min.


troels.sorensen  -  0000-00-00 00:00:00
Øl-dåsen er ikke konstrueret til opvarmning, og producenten har ingen data om, hvad der afgives af sundhedsskadelige stoffer. Retten må derfor kraftigt frarådes


Line  -  0000-00-00 00:00:00
Du kan også lave den i ovnen. Put nogle kyllingefeliter i et ildfastfad. Bland ketchup og cola sammen og hæld over kyllingerne. Bag i ovnen :D:D knald godt!


EB + EB  -  0000-00-00 00:00:00
Fin med Hasselback kartofler og honningglasserede grøntsager


Syhler  -  0000-00-00 00:00:00
damm den er også god ligger godt i maven


Niels  -  0000-00-00 00:00:00
Aluminium frigiver farlige luftarter når det bliver varmet op.


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Smager skønt, så lige nøjagtig den samme beskrivelse med Hr. og Fru. pipfugl i en Faktareklame, skrevet på samme måde.. ord for ord.. så jaae godt skrevet *Gg*


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Weber har lavet holdere lige til det samme, så slipper du for at spekulere over hvor dåsen har været.


Tommy  -  0000-00-00 00:00:00
Husk øllen skal være dansk! De tyske er lavet af jern, og der kommer derfor en masse affaldsstoffer i kødet... Danske øl er af alu, og det er bare i orden...


Peter  -  0000-00-00 00:00:00
ups kom til at trykke på knappen... forsat:: Til dem der ikke kan lide øl, vil jeg sige at man ikke kan smage det, øllen er med til at gøre kødet saftigt.


Pter  -  0000-00-00 00:00:00
Når man laver pip på dåse får man simpelthen den bedste kylling ud af det. Til den der ikke kan lide æk


Flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Da kylling på dåse ikke kunne stå op, fordi der blev for lavt til loftet, ja så lagde jeg den på langs og sørgede naturligvis for, at hullet vendte opad, således at øllet ikke løb ud i bakken. Vupti BeerCanChicken blev PERFEKT!


Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon skrevet prøver den i morgen


Henrik  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med Cola i stedet for øl... det er bestemt ikke ringere... kanon pipfugl !


Grillet Østers  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker opskrift kan stærkt anbefales med chili som erstatning for enebær. Lav den bare, aluminium er ikke giftigt.


Kristian  -  0000-00-00 00:00:00
Jeps! Lækkert - men har man tænkt på den giftige aluminiums-øldåse?


Superbabe  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg hørte om opskriften fra en kollega og fandt den endelig her!!! DEN må bare afprøves!!! Har lige fået webergrill i fødselsdagsgave ju :O) Friskt beskrevet opskrift!


mormor Lilly  -  0000-00-00 00:00:00
familien troede nu rablede det, men den bliver saftig og god, men hussk at hælde fedtet fra det koger den iså skindet ikke bliver sprød


sdr,jyden  -  0000-00-00 00:00:00
Har hørt om opskriften endelig fundet den så nu skal den prøves


Lensgaard  -  0000-00-00 00:00:00
Meget saftig og utrolig sprødt skind, men kun ganske lidt smag af de mange krydderier og øllen.


Bente  -  0000-00-00 00:00:00
Uhyre kreativ og godt skrevet - vi prøver den i aften


  -  0000-00-00 00:00:00
troede først det var en joke, skide god opskrift


  -  0000-00-00 00:00:00
Et stort 13 tal bedre kylling kan man ikke lave


Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg stillede 2 store kyllinger i ovnen. tændte for varmluft og 200C. Det blev smaskens godt


Michael  -  0000-00-00 00:00:00
Du har ret. Opskriften er hamrende god (og forøvrigt sjovt skrevet) - Jan og Miriam (Glæsel) kan bare det der med opskrifter........


Storvildtjægeren  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet martinis gode version i ovn. Den er himmelsk


Erik  -  0000-00-00 00:00:00
I dette dårlige sommervejr, har jeg lavet retten i ovnen, bare helt perfekt!


Annøh  -  0000-00-00 00:00:00
Jæs! Sikke en ret! Den duer sgu til noget!


Inge  -  0000-00-00 00:00:00
det er bare en gude god ret ;o)))


renemertz  -  0000-00-00 00:00:00
Olien man smører med under vejs ca hver 20. minut kan være med krydderier, det gør skindet sprødt og så smager det rigtig godt, lav din egen olie.


  -  0000-00-00 00:00:00
Der er kun en ting at sige tildenne opskrift SUPER GOD