Tandorikylling

Tandorikylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
900 g.kylling skindfri
2 citroner
2 tsk.salt
1 løg
4 fedhvidløg
4 cm.ingefær, frisk
2 cayennepeber grøn
3 tsk.garam masala (Indisk krydderblanding)
2 tsk.spidskommen malt (karve)
1 spsk.rød konditorfarve
 
Opskrift:
Kyllingen deles opp i serveringsstykker. Hvert stykke snittes litt på hver side. Legg stykkene på et fat og dryss på halvparten av saltet og press over saften av den ene sitronen. Snu kyllingstykkene og hell over saften av den andre sitronen og resten av saltet. La kyllingen trekke i en halv time.

Marinade:
Mos til en jevn pasta: yoghurt, løk, hvitløk, ingefær, kajennepepper, garam masala og spisskummen.

Pensle kyllingen med konditorfarge og hell over marinaden samt resten av sitron og konditorfarge. Rør godt om og dekk til med tett lokk. Sett kjølig i åtte timer.(maksimum 24 timer)

Forvarm ovnen til 275 grader. Ta kyllingen opp av marinaden og la den renne litt av. Legg over på et stekebrett som er dekket med alu. folie. Stekes i ca 25 minutter eller til kjøttet er mørt.





karakterer:
Opskriften er vist 15300 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-16 10:06:58
har ikke prøvet den endnu, hvor kommer yougurten fra? står ikke på indkøbslisten.