Kogt kalvebryst i karrysovs med grønsagskartoffelmos

Kogt kalvebryst i karrysovs med grønsagskartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
1500 g.kalvebryst ( kød nok til 2 dage)
3 l.vand
1.5 spsk.salt
1 tsk.hvide peberkorn
2 laurbærblade
1 løg
2 gulerødder
500 g.persillerødder
1000 g.kartofler
2 dl.mælk
2 spsk.smør
 salt
 friskkværnet hvid peber
 
 Sovs:
2 spsk.smør
0.5 spsk.karry
2 spsk.hvedemel
4 dl.suppe (kogelage fra kalvebryst )
1 bdt.Persille til pynt
 
Opskrift:
Kom kalvebrystet i en stor gryde, hæld vand på så det dækker. Bring vandet i kog. Skum urenheder væk med en hulske, tilsæt salt og skum igen.

Tilsæt peberkorn og laurbærblade. Pil løget, skær det i kvarte og kom også det i gryden. Lad så kalvebrystet koge ved svag varme til det er mørt, ca. 2 timer. Stik i kødet med en stegegaffel eller lille kniv og mærk om kødet er mørt.

Den sidste halve time koges skrællede gulerødder og skrællede persillerødder med. Skær dem i grove stykker, inden de kommes i gryden.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand ca. 20 minutter. Hæld så vandet fra. Fisk de kogte gulerødder og persillerødder op fra gryden med kødet. Kom dem over i gryden med de kogte kartofler og mos så blandingen med en stavblender eller piskeris. Tilsæt mælk og smør under mosningen. Varm mosen igennem og smag til med salt og friskkværnet hvid peber.

Lav karrysovsen. Varm smørret i en gryde, rist karry og mel heri og rør med et piskeris. Tilsæt gradvis suppe (kogelage) fra kalvebrystet under omrøring. Lad sovsen koge i ca. 5 minutter.

Skær kalvebrystet ud i skiver på tværs af kødtrådene, skær små stykker af synligt fedt fra og server kødet med varm karrysovs og grønsagskartoffelmos til. Drys med hakket persille.

Tips:

Lav mad til flere dage. Opbevar det kogte kød i suppen til næste dag i køleskabet. Lav en suppe med små tern af kalvebryst, kogte nudler, fine ærter, fint snittede forårsløg og friske krydderurter


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 14537 gange,
og udskrevet 618 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu