Kalvekrebinetter med ovnstegte, sprøde grønsager

Kalvekrebinetter med ovnstegte, sprøde grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :


Kalvekrebinetter med ovnstegte, sprøde grønsager, billede 4 Kalvekrebinetter med ovnstegte, sprøde grønsager, billede 1 Kalvekrebinetter med ovnstegte, sprøde grønsager, billede 2 Kalvekrebinetter med ovnstegte, sprøde grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.hakket kalvekød
 
1000 g.kartofler
500 g.knoldselleri
2 spsk.olivenolie
4 kvistefrisk rosmarin
 
1 spsk.hvedemel
 salt
 friskkværnet hvid peber
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 
 Persille dip
 Salt
200 g.syrnet fløde 9%
2 tsk.dijonsennep
1 tsk.brun farin
2 spsk.hakket persille
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartofler og knoldselleri og skær sellerien i tern på 1x1 cm og kartoflerne i både. Bland dem sammen med olivenolie og rosmarinblade i et stort ildfast fad eller i en bradepande og bag dem i ovnen til de er sprøde og møre ca. 40 minutter.

Form det hakkede kalvekød til 4 krebinetter ca. 1½ cm. tykke. Bland mel, salt og peber i en tallerken og vend krebinetterne i blandingen. Varm en pande og lad smør og olie blive gyldent på panden ved god varme. Brun krebinetterne 1 minut på hver side. Skru ned og steg krebinetterne færdige i ca. 5 minutter, til de er gennemstegte. Kødsaften skal være klar og ikke lyserød. Kasser stegefedtet.

Bland en dip i en passende skål af syrnet fløde 9%, sennep, brun farin, et drys salt og fint hakket persille. Rør forsigtigt rundt og server dippen til retten.

Tips:

Grove grønsager kan skrælles dagen før og opbevares i en lukket beholder eller pose i køleskabet til næste dag. Kartofler skal opbevares i en skål med vand i køleskab.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 28384 gange,
og udskrevet 459 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-07-25 17:04:46
det er karbonader ikke krebinetter. i krebinetter er der brød opløst i mælk

anonym  -  0000-00-00 00:00:00
persilledippen er god men ellers add