Oksetykkam med citrusingefærsovs og ris med pinjekerner og abrikoser

Oksetykkam med citrusingefærsovs og ris med pinjekerner og abrikoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.snøret oksetykkam
 
2 appelsiner
25 g.frisk ingefær
1 knsp.tørret chili
2 spsk.akaciehonning eller brun farin
 salt
 friskkværnet peber
2 tsk.maizena
240 g.basmatiris
3 spsk.pinjekerner
4 abrikoser
3 spsk.rosiner
500 g.grønne bønner
1 klatsmør
 
Opskrift:
Bland en lage i en stegegryde af reven skal af de 2 appelsiner og saften herfra, fintrevet ingefær, chili og akaciehonning. Varm lagen langsomt op.

Brun oksetykkammen i gyldent smør og olie på en stegepande, hæld fedtstoffet fra, krydr med salt og peber og kom så stegen over i gryden. Steg kødet i lagen ved svag varme under låg til det er mørt i ca. 2 timer. Vend det et par gange undervejs.

Når oksetykkammen er mør, tages den op af gryden og stegeskyen jævnes med maizena udrørt i lidt koldt vand. Pisk jævningen i sovsen under omrøring med et piskeris. Lad sovsen koge 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.

Kog risene som anført på emballagen. De sidste 5 minutter tilsættes pinjekerner og groft hakkede abrikoser samt de 3 spsk. rosiner.

Kog bønnerne i letsaltet vand til de er møre men ikke slatne, det tager ca. 4 minutter. Lad dem dryppe af i et dørslag, kom dem i en skål og vend en klat smør i. Skær tynde skiver af oksetykkammen på tværs af kødtrådene. Nu er retten klar til servering.

Tips:

Brug resterne af kødet til pitabrød. Skær tynde skiver af stegen og steg dem på en pande med lidt olie og citronsaft. Server fintsnittede grønsager f.eks. agurk, peberfrugt, salat og en dressing til. Lad børnene selv putte kødet og grønsagerne i flækkede pitabrød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 14410 gange,
og udskrevet 666 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-11-25 18:17:21
Lækker sovs men risen lidt uinteressant.

Jette  -  2011-03-19 14:33:22
Hvorfor så bruge denne opskrift, hvis det hele skal erstattes?

  -  2009-12-05 19:59:12
Ris kan med held erstattes af perlespelt. Rosiner erstattes af tørrede tomater. Vi brugte ingen pinjekerner eller abrikoser og grønne bønner blev erstattes af wokkede bønnespirer.