Karrymørbrad

Karrymørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Karrymørbrad, billede 4 Karrymørbrad, billede 1 Karrymørbrad, billede 2 Karrymørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinemørbrad, afpudset
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
0.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Karry
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Mælkeis. uspec.
2 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Mangochutney, stærk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør
Mangochutney, sød 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
1 ds. Ananas. konserves 1 dåse ananas indholder ca 350 g. ananas drænet vægt.

1 skive ananas vejer ca. 40 gram
1 dl. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
  Ris:
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Mørbraden renses og skæres ud i små bøffer som bankes flade med en kødhammer. Stykkerne paneres i æg og rasp og lægges i køleskab.

Kokosmelet ristes på en tør pande til det er svagt lysebrunt (HUSK ikke for høj varme, og at røre i det ofte!)

Karrysovs:
Karryen svitses af, i en gryde med margarine Løget hakkes fint og svitses uden at brune. Tilsæt presset hvidløg og fløde Tilsæt mel og der røres godt. Tilsæt væden fra ananas og mælk til sovsen = ca. 1½ ltr. sovs.
Bouillon terninger tilsættes i sovsen sammen med salt og peber og mangochutney efter behag.


Hver banan deles på langs, og hver del halveres på tværs så hver banan giver fire "kvarte" Bananerne steges på pande i smør ved middel varme til de er lysebrune.

Ananassen skæres i tern, tilsæt ca. ½ delen i sovsen den anden ½ del i en skål.

Mørbradstykkerne krydres og steges i smør på en mellemvarm pande.

Mørbradstykkerne serveres straks sammen med kogte jasminris, karrysovs, stegte bananer, ristet kokosmel og mangochutney.

Rosiner & ananas serveres som tilbehør (i hver sin skål).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 44697 gange,
og udskrevet 973 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14297 (3404 kcal)
KJ pr. Pers. 3574 (851 kcal)
Vægt ialt 2750 gram
Vægt pr. Pers. 687 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 519 KJ (123 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 16.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Cathrine  -  0000-00-00 00:00:00
mine gæster ELSKEDE den.. 2 mørbrad og 1½ L væk af 3 mennesker

Pia  -  0000-00-00 00:00:00
Ikke særlig brugervenlig opskrift (man skal kunne improvisere...)