Couvettesteg

Couvettesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.culotte eller cuvette
 salt
 peber
 
 Sovs:
3-4 dl.bouillon og/eller rødvin
1 fransk suppevisk
 evt.1-2 tsk hvedemel
 
Opskrift:
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på ovn risten over bradepanden. Sæt stegen midt i ovnen ved 225 grader i 10 min. Dæmp varmen til 160 grader og videresteg culotten i 15-20 min.Grillsteg evt. kødet de sidste min., hvis fedtet ikke er gyldent.Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 min. Sovs: Kog bradepanden af med bouillon og/eller rødvin. Si afkoget op i en kasserolle. Læg krydderbuket i gryden og kog skyen 5-10 min. ved svag varme. Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres. Ryst 1-2 tsk. mel med lidt kold bouillon, hvis sovsen skal jævnes. Hæld jævningen i sovsen ved konstant piskning. Kog sovsen i 5 min.

Forskæring:
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at culotte skal skæres for, lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal være meget tynde.

Serveres med halve bagte kartofler, grønne bønner, sovs.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (14 stemmer)

Opskriften er vist 49146 gange,
og udskrevet 1268 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-03-30 19:16:31
hvad er fransk suppevisk?

  -  2007-06-10 22:56:47
Hvad er fransk suppevisk