Friturestegte krabbekløer i svinekøds og rejehylster (cang cua chien)

Friturestegte krabbekløer i svinekøds og rejehylster (cang cua chien), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Skaldyr - Krabbekløer

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :



Ingredienser:
85 g.hakket svinekød
120 g.rå rejer befriet for skal og tarm og fint hakket
1 æg
1 fedfinthakket hvidløg
1 spsk.fiskesauce
1 spsk.østerssauce
1 tsk.majsstivelse
0.25 tsk.stødt hvid peber
6-8 krabbekløer (afhængig af størrelsen)
 olie til friturestegning
 
 Blommesauce af:
1 hel syltede blomme (se note)
2.25 dl.riseddike eller hvidvinseddike
5 spsk.sukker
 
Opskrift:
Lav først blommesaucen. Skrab blommekødet fra stenen med en gaffel, så det bliver til bitte små strimler. Sæt dem til side. Kom eddike og sukker i en gryde og kog det til en lage. Rør blommestrimlerne i og hæld saucen i en skål.

Bland alle de øvrige ingredienser undtagen krabbekløer og olie grundigt i en skål. Del blandingen i portioner, så der er en til hver krabbeklo, og form det til et hylster om den kødfulde ende af kølerne, så selve kloen er fri. Varm olien op og steg krabbekløerne, til hylsteret er dybt gyldenbrune. Tag dem op, lad dem dryppe af og server dem sammen med blommesaucen.

Tips:

Syltede blomme: Denne kinesiske frugt, nærmest en krydsning mellem en blomme, en abrikos og en oliven, er konserveret i saltet riseddike og har en meget kraftig sød smag med behageligt syrlige undertoner. Skrabet frugtkød bruges til at lave blommesauce. Glas med syltede blommer fås altid i kinesiske speciel forretninger.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 9524 gange,
og udskrevet 133 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu