Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tomatsovs til pizza og pasta

Tomatsovs til pizza og pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SaucerRet : Saucer - Pastasaucer

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :


Tomatsovs til pizza og pasta, billede 4 Tomatsovs til pizza og pasta, billede 1 Tomatsovs til pizza og pasta, billede 2 Tomatsovs til pizza og pasta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 løg
2 spsk.olivenolie
2 fedhvidløg
2 ds.flåede tomater
 salt
 peber
 timian
 oregano
 basilikum
 chili, stærk
 
Opskrift:
Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie.

Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano.

Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende.

Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen.

Sovsen kan serveres til pasta med reven parmesanost til.

Man kan også bruge sovsen som bundlag på en pizza. Der er ca. til 2 store pizza'er.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (89 stemmer)

Opskriften er vist 175689 gange,
og udskrevet 3222 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Peter Jensen  -  2018-11-01 07:32:03
Jeg har gjort noget lignende mange gange, det er meget dominerende og faktisk ret utydeligt overfor resten af ingredienserne, nu kører jeg en halv dåse San Marzano tomater pr. pizza uden kogning, uden tilsætning af andet. Det smager som at sidde på Vesuv's skråninger :-)

John  -  2017-11-05 11:53:43
Rigtig fin opskrift! Man kan med fordel tilsætte et par ansjoser før man blender. De små, tørrede, i olielage. Det giver retten ekstra umami, men smager ikke af fisk. Som der står i opskriften, er kogetiden meget vigtig. Gerne lad det småsimre i et par timer. :-)

claus t  -  2016-11-20 19:03:09
Tilsæt en 2x2 cm klump blåskimmel ost når tomaterne koger, det fremhæver tomatsmagen.... Og man kan ikke smage osten...

Alex  -  2015-01-28 21:56:22
ds betyder dåse(r)

  -  2014-11-20 13:58:20
Hvad betyder ds????

Anna  -  2014-09-05 17:19:59
Jeg er ved at lave den. Skal serveres til pasta, panerede kotteleter, og når sovsen er lagt ovenpå kotteletten bliver der drysset med sprødstegt flæskebider.

Mie  -  2012-10-07 10:02:18
Super lækker,let at lave. Den gjorde virkelig stor lykke til pasta, indbagte rejer,indbagte løgringe,indbagt kyllingkød og indbagt persille. Det skulle mange prøve. Vores børnebørn små og store elsker dette.Det gjorde vi voksne også.

  -  2011-04-16 22:13:18
super god, fik den med kyletter til :)

Geilager  -  2009-05-26 15:09:41
Server sovsen med en håndfuld Hakkede kryderurter over sammen med osten, det giver lykke...

maria  -  2008-11-22 00:34:18
god og enkel opskrift:) tror måske bare at jeg gav den lidt for meget gas med den timian

  -  2008-03-25 15:21:28
Det vil være på helt rigtigt at tilsætte lidt citron og lidt sukker i saucen. Sukker skal altid figurere i det salte køkken. Meget vigigt for at bringe de rette smagsstoffer frem. Mvh Kokken