Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dybstegt kylling

Dybstegt kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :


Dybstegt kylling, billede 4 Dybstegt kylling, billede 1 Dybstegt kylling, billede 2 Dybstegt kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 x 150 g.kyllingefilet
1 pk.tempuradej (kan købes i Asiatiske butikker)
 
4 port.ramennudler
 
 Sauce:
50 g.syltet chevre
50 g.yoghurt naturel
1-2 papaya (skrællet og skåret i tern)
 
 Marinade:
1 dl.vindruekerneolie
1 spsk.soya
1 tsk.wasabi-pulver
2 spsk.sesamolie
1 spsk.mørke sesamfrø
 
 Stegning:
4 dl.soyaolie
 


Opskrift:

Kyllingefileterne stikkes med gaffel og lægges i marinaden 2-3 timer i køleskab.

Derefter vendes den i tempureblandingen og steges i varm soyaolie, til den er smuk gylden på alle sider 5-7 minutter. Tag den op af olien og lad den hvile et varmt sted, mens du laver resten.

Nudlerne koges i rigeligt vand, dryppes af og holdes varme. Chevre, yoghurten og papaya blandes og varmes i en gryde. Pas på den ikke brænder på.

Fordel saucen på 4 varme tallerkner, læg nudlerne smukt ovenpå, skær kyllingefiletterne i 3-4 pæne skiver og stil dem rundt om nudlerne, dryp med lidt af marinaden og server.

Tips:

Wasabi er japansk peberrod, som bruges til sushi. Den fås som pulver, der røres til pasta med lidt vand, og som færdig pasta på tube. Fås i sushibarer, asiatiske supermarkeder og velassorterede supermarkeder. Brug evt. frisk fint revet peberrod i stedet.

Hjemmelavet Tempuradej:

Tempuradej
1 æggeblomme
1-1 ¼ dl. isvand (vand med isterninger)
100 g. sigtet hvedemel

Kom æggeblomme op i en lille skål og rør. Tilsæt isvand lidt efter lidt og rør med spisepindene. Tilsidst kommes den sigtede hvedemel i og der røres igen. Kendetegnet for en god tempura er at der er en lille ring af hvedemel i kanten og at dejen indeholder små klumper. Tempuradejen skal laves sekunder før den skal bruges. Hvis man ønsker et tykt lag tempura omkring sine skaldyr og grønsager, reducerer man mængden af isvand. Foretrækker man et mindre lag tempura, så spæder man op med ekstra isvand.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (8 stemmer)

Opskriften er vist 62914 gange,
og udskrevet 465 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2011-12-02 13:58:50
Vi brugte noget tempuramel som indeholder bla. æg så den kun lige skal blandes med iskoldt vand, 1.5 dl. isvand til 100 g. tempuramel


Per  -  2011-12-02 13:57:49
Jeg fandt en chevre i supermarkedet, men sikkert ikke den rigtige. Denne var en ost a la. flødeost, blot af ged. Men saucen synes vi nu ikke var så meget ved, om det har noget at gøre med at det muligvis er en forkert os kan jeg ikke afvise. Men kyllingen var rigtig god


[email protected]  -  2008-04-04 17:32:59
Hvad fn er syltet chevre ?


Anna  -  2007-08-07 16:44:00
Den smager helt utrolig godt


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Er der nogen der ved hvad syltet chevre, der er en gedeost som heder chevre så måske det er en ost ?


  -  0000-00-00 00:00:00
den smager rigtig godt ...!!