Oksebov med marvpanade, urter, honning/timian-kartofler

Oksebov med marvpanade, urter, honning/timian-kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Marvpibebov

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red:

Oksebov med marvpanade, urter, honning/timian-kartofler, billede 4 Oksebov med marvpanade, urter, honning/timian-kartofler, billede 1 Oksebov med marvpanade, urter, honning/timian-kartofler, billede 2 Oksebov med marvpanade, urter, honning/timian-kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.dansk oksebov med ben (marvpibebov)
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
2 dl.rødvin
2 dl.vand
2 laurbærblade
2 kvistetimian
 maizena til jævning
1 bdt.persille
2-3 skiverfranskbrød
 
 Grøntsager
500 g.pastinakker
500 g.gulerødder
500 g.rodselleri
1 porrer
1 hvidløg
4 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Ovnstegte honning / timian kartofler:
2000 g.kartofler
10 kvistetimian
0.5 dl.flydende honning
50 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun først okseboven i en stor stegegryde i smør og olie. Kasser fedtstoffet og krydr stegen med salt og peber. Kom så rødvin, vand og krydderier i gryden og lad boven småstege under låg i ca 2½ time til den er mør (OBS væden må kun gå ca ¼ op ad siden på stegen)

Grøntsager:
Rens grønsagerne og skær dem i grove tern på ca 3x3 cm. Pil hvidløgsfedene og kom dem sammen med grønsagerne i et ildfast fad. Hæld olivenolie over og krydr med salt og peber. Kom så fadet i en 160 grader varm ovn og lad det stå i 1½ time, rør jævnligt i fadet undervejs.

Ovnstegte honning/timian kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Kom også dem i et ildfast fad eller bradepande og kom timianblade, flydende honning og smørklatter over. Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen ved siden af grøntsagerne den sidste ½ time af grøntsagernes bagetid. Sæt ovnen på varmluft og rør også i kartoflerne et par gange undervejs. Efter den halve time tages grøntsagerne ud, og ovnen skrues op på 200 grader, og kartoflerne bages gyldne et kvarter mere.

Tag nu kødet op af gryden og lad det hvile i 20 minutter. Skær stegen ud ved først at skære kødet fra benene og dernæst i skiver på tværs af kødtrådene, enten ved at rejse stykket på højkant eller ved at skære lidt på skrå. Læg det skivede kød i et ildfast fad. Tag så marven ud af benet med en lille ske og bland marven med smuldret franskbrød og hakket persille (panade). Fordel marvpanaden og kødet i det ildfaste fad og stil fadet i den stadig varme ovn i 5-10 minutter til det er varmt.

Mens kødet med marvpanaden står i ovnen, laves saucen. Hæld suppen fra gryden gennem en stor si over i en anden gryde og jævn den med maizena rørt ud i lidt kold rødvin eller vand. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. et par kolde smørklatter, det heder at saucen monteres. Server så okseboven med marpanade og de langtidsbagte grøntsager, de ovnstegte kartofler og giv rødvinssauce til.


karakterer:
Opskriften er vist 18198 gange,
og udskrevet 595 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2013-09-25 18:34:33
Hvis du som os ikke kunne skaffe marvpibebov (den med det runde ben) så kan du i stedet bruge et par suppeben med marv. Vi skummede lidt fedt fra suppen og brugte i panaden.