Russisk Borsjtj

Russisk Borsjtj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :

Ingredienser:
1000 g.oksebov
600 g.rødbeder
600 g.hvidkål
150 g.gulerødder
2 løg
0.5 persillerod
0.25 selleri
70 g.tomatpure konc.
0.5 dl.vineddike
 Smør
1 spsk.sennep
1 tsk.sukker
3 laurbærblade
0.25 tsk.allehånde
 Salt
 peber
 
 Tilbehør:
2.5 dl.creme fraiche 38%
3 forårsløg
1 bdt.dild
 Flutes
 
Opskrift:
Kødet vaskes og lægges i en stor suppegryde. Tilsættes 2-3 liter vand, et helt skrællet løg og 1 spsk. salt. Koges op, skummes og koger videre for svag varme i 1½ time.

Efter ca. 1 time kam man gå i gang med rødbederne. De skrælles og rives, enten på et rivejern eller i en foodprocessor. En lille håndfuld lægges til side. Resten svitses i lidt smør i en gryde og tilsættes ca. 3 dl. af kogevandet fra kødsuppen. Simrer videre i ca. 1 time.

Hvidkålen snittes i tynde strimler og tilsættes kødsuppen. Koges videre i 30-40 minutter.

Den lille håndfuld rødbeder, der er lagt til side, koges i en gryde sammen med eddiken for svag varme i 3-5 minutter. Lad blandingen trække mens resten af suppen koger færdig. Det skal bruges til sidst for at farve og krydre suppen. Løg gulerødder, selleri og persillerod skæres i tern og svitses i en spsk. smør. Tilsættes laurbærblade, allehånde, friskkværnet peber og tomatpure. Simrer i 5-10 minutter. Det hele løg fiskes op af kødsuppen og de kogte rødbeder tilsættes sammen med de svitsede grøntsager. Koger videre i 5-10 minutter. Kødet tages op og skæres i mundrette stykker. Rødbedefarven sies og røres op med sennep og sukker. Tilsættes suppen sammen med kødstykkerne og smages til med salt og peber. Serveres med creme fraiche og snittede forårsløg, der er blandet med dild samt flûtes, som du lige har bagt mens du alligevel gik og ventede på, at suppen skulle komme i kog.


karakterer:
Opskriften er vist 23136 gange,
og udskrevet 573 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

carl  -  2010-04-11 19:04:42
Denne version er fantastisk. Enig med Christian!

Christian  -  2010-03-31 22:32:18
Har nu lavet den her opskrift to gange, og den er blevet lige vellykket begge gange! Den er nem at gange op til mange, og første gang lavede jeg en portion til 20 uden større problemer. Jeg har både prøvet at bruge oksebov og oksespidsbryst, og må sige, at sidstnævnte er bedre til denne opskrift - det giver mere kraft til suppen, og bliver helt mørt uden at falde fra hinanden eller blive tørt. Kan varmt anbefales, også selvom man ikke kan lide smagen af rødbeder.