Blomkålsgratin (Stegeso)

Blomkålsgratin (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blomkålsgratin (Stegeso), billede 4 Blomkålsgratin (Stegeso), billede 1 Blomkålsgratin (Stegeso), billede 2 Blomkålsgratin (Stegeso), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 blomkålshoved
 
2 spsk.smør
1 spsk.hvedemel
2.5 dl.kogevand
2 æg
 salt
1 tsk.citronsaft
1 knsp.stødt muskat
 
5-7 tynde skiver røget spæk
2-3 spsk.reven parmesan
 
Opskrift:
Del blomkålen i små buketter og giv dem et opkog i saltet vand.

Lav en sauce af fedtstof, mel og vand. Afkøl den lidt og tilsæt de hele sammenpiskede æg. Smag saucen til med citronsaft og krydderier.

Læg nogle røgede spækskiver i bunden af den gennemfugtede stegeso. Kom blomkålen i saucen og hæld den i gryden.

Læg et par spækskiver på. Bag gratinen ved 220 grader i ca. 45 minutter.


Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Blomkålsgratin

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)

Opskriften er vist 46918 gange,
og udskrevet 1173 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2014-08-15 09:08:51
Ikke den bedste, der er efter min mening for lidt dej/sovs/opbagning og blomkålen bliver slet ikke dækket.