De blandede grønsager skæres i mindre stykker og koges møre i letsaltet vand ca. 30 min. Kartoflerne skæres i meget tynde skiver og blancheres i samme vand, hvorefter de drypper af for sig selv.
Imens brunes stegen i en gryde i olien, drysses med salt og peber, og steges derefter i ovnen i 1 time ved 150°. Herefter hviler den tildækket i 15 min. De blandede grønsager drypper af i et dørslag, hvorefter de findeles kort tid i blender. I en skål røres grønsagsmassen med sennep, ost, fløde, æg og fintklippet estragon. Massen smages til med salt og peber.
I et smurt ovnfast fad lægges kartoffelskiverne og grønsagsmassen i lag. Der sluttes med kartofler som pensles med smeltet smør. Bages ca. 45 min. ved 175° og serveres til stegen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 11164 gange, og udskrevet 274 gange.
Kommentarer
Henrikjette - 0000-00-00 00:00:00 god mmm jeg tilføjede 150g revet ost og byttede pastinakker, jordsokker og majroer ud med blomkål og selleri
Marianne van Gool - 0000-00-00 00:00:00 Der står ikke ost under ingredienser!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider