Janssons fristelse (Stegeso)

Janssons fristelse (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : SildeFisk - Ansjoser

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :



Ingredienser:
5-6 mellemstore kartofler
2 løg
10 ansjoser
1 spsk.smør eller margarine
2.5 dl.fløde
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og snit dem i flager på agurkehøvlen eller råkostjern som til franske kartofler. Læg dem 20 minutter i koldt vand, så noget af stivelsen kan trække ud. Tør dem med et viskestykke eller lignende. Skær løgene i tynde skiver og svits dem på panden i fedtstoffet. Læg kartoffelskiver, løg og ansjoser lagvis i den gennemfugtede stegeso. Det øverste lag skal være kartofler. Hæld fløden ved og lad gryden stå i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til kartoflerne er møre. Fjern låget og lad retten blive gylden på oversiden. Denne ret er især egnet som frokostret.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 20493 gange,
og udskrevet 359 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Bøttzau  -  2010-03-10 17:03:23
Nej føj da ):Man skal altså putte noget andet fisk i end ansjoser. så bliver det bedre d;