Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Linsegryde

Linsegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Linsegryde, billede 4 Linsegryde, billede 1 Linsegryde, billede 2 Linsegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Røde linser. tørrede. rå
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Spidskommen, stødt
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 tsk. Oregano, tørret
   
1 ds. Kokosmælk, lille dåse 1 lille dåse kokosmælk indeholder ca. 160 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Balsamico, lys 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Hak løgene fint og steg dem i olie, indtil de tager farve. Tilsæt linser, vand, kommen, finthakkede tomater, tomatpure og oregano eller basilikum. Lad det koge ca. 20 minutter, indtil linserne er kogt helt ud.

Tilsæt kokosmælk og eddike, samt salt og peber.

Nu har du en velsmagende "kødsauce" uden hakket kød, som du kan bruge sammen med ris eller oven på din foretrukne pasta.

Drys evt. lidt frisk persille på til sidst.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (21 stemmer)

Opskriften er vist 93184 gange,
og udskrevet 1917 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

BearerOfHonesty  -  2017-11-10 18:13:48
Den skal jeg helt klart lave igen. Jeg havde ikke hvid balsamico som opskriften specificerer men det virker også fint med en mørk balsamico. Jeg lavede den med mere oregano og spidskommen end opskriften specificerede og jeg tilføjede også en god portion korriander, lidt hvidløg og en god sjat soja granulat.


  -  2017-02-02 18:40:21
Fantastisk ret - dejlig mættende og syrlig.


  -  2016-10-15 01:58:32
Det virker også ganske fint som en selvstændig ret med lidt korriander og chili i.


GLM  -  2012-04-09 17:25:34
Dejlig ret. Jeg tilføjer en pakke bacon i tern som svitses sammen med løgene. Det er et hit her i huset


Sandra  -  2012-02-24 18:52:55
Den her ret er en fast inventar i vores repertoire når vi har vegetardag. Jeg laver den dog ikke helt som beskrevet her. Den er nemlig desværre ikke særlig godt beskrevet. Der står for eksempel spidskommen og oregano/basilikum i ingredienslisten, mens der står kommen og merian i selve opskriften. Det giver altså helt forskellig smag alt efter hvad man bruger. Når jeg laver retten steger jeg desuden tomatpuréen sammen med løgene inden væsken tilsættes. Så bliver tomatsmagen sødere og retten knap så syrlig.


Bitten  -  2011-09-16 15:21:57
Det smager super godt, min kæreste og min 1 årige datter er helt vilde med det.


Lill  -  2011-06-09 19:26:48
Smager rigtig godt.. tror jeg vil prøve at tilsætte lidt hvidløg sammen med løg næste gang, for at give den lidt "kant".. (: Kan man fryse det, hvis man laver en stor potion?


  -  2010-09-13 09:44:29
Super god! Hvis retten er for sur, er det måske en god idé med lidt mindre eddike næste gang! Jeg kom også lidt mere krydderi i, men det er jo smag og behag.


Gitte  -  2010-04-12 16:28:51
Jeg synes denne ret er en aldeles fremragende ret uden kød :-) Kan varmt anbefales!


Nilas  -  2008-10-30 16:48:14
Af gode eddiker kan jeg anbefale en sherryeddike eller en æblecidereddike


Per  -  2008-10-27 21:34:46
En hvidvinseddike, eller hvid balsamico vil jeg tro


Sus  -  2008-10-27 10:17:44
Kan jeg bede om et eksempel på hvad god eddike er, kender desværre ikke så meget til dette.


Ida  -  0000-00-00 00:00:00
Retten smager sært syrligt når den er færdig, så hvis man kan lide den smag vil man kunne lide retten.. Det kunne vi ikke hjemme hos os..