Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jægergryde ( Stegeso )

Jægergryde ( Stegeso ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrigt Vildt - Diverse dyrevildt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.kød fra dyr eller hare
100 g.røget spæk
2-3 gulerødder
2 porrer
500 g.kartofler
1 løg
3 enebær
0.5 laurbærblad
3 dl.vand
3 spsk.rødvin
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kødet i terninger og hak spækket groft. Bland det og kom det i bunden af den gennemfugtede stegeso. Fordel de småtskårne urter over. Spæk løget med enebær og laurbærblad og drys krydderierne ved. Hæld vand på og lad retten mørne ved 200 grader i ca. 1½ time. Fjern løget og smag retten til med rødvin. Spis jægergryden med kartoffelmos. Denne ret kan også laves af en rest fra dyreryg eller hare eller andet vildt, men skal da kun stå i ovnen i ca. ½ time.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 49970 gange,
og udskrevet 1010 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-06-05 10:51:36
Som jeg læser det skal den stå 30 min. når den har nået 200 grader.

Jan  -  2012-04-26 07:56:35
Hvis der anvendes dyreryg eller hare skal retten kun i ovnen i en halv time står der i opskriften? En stegeso skal sættes ind i en kold ovn.... Hvordan kan en tilberedningen blive korrekt, når de første 15 - 20 min går med at opnå ovnstatus inde i stegesoen?