Høne a la marengo (Stegeso)

Høne a la marengo (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 høne
 salt
 peber
50 g.smør eller margarine
2 dl.hvidvin
2 dl.hønsebouillon
2 fedhvidløg
6-8 friske tomater eller dåsetomater
125 g.champignon
125 g.perleløg
 persille
 
Opskrift:
Del hønen i portionsstykker. Gnid dem med salt og peber og anbring dem i den gennemfugtede stegeso. Læg smørklatter på. Bland bouillon og hvidvin med de knuste hvidløgsfed og hæld det i gryden. Lad retten mørne ved 200 grader i ca 1½ time. I de sidste 15 minutter steger perleløgene og de skiveskårne champignon med. De flåede tomater skal kun lige varmes igennem i gryden. Skyen kan jævnes med mel, men det er ikke nødvendigt. Spis løse ris til.





karakterer:
Opskriften er vist 18675 gange,
og udskrevet 616 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Opskriften har intet med høne Marengo at gøre. Den er beskrevet af Escoffier i Le Guide Culinaire i 1902. I denne opksrift mangler både krebs, æg, trøfler, kalvebouillon - og der skal ikke perleløg til. Navnet skyldes, at kokken opfandt retten ved Napoleons slag ved Marengo, hvilket skete under meget primitive forhold (derfor havde han kun en høne og nogle krebs) og römertopf/tajine er næppe blevet brugt.