Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fransk hønsegryde ( Stegeso )

Fransk hønsegryde ( Stegeso ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
1 høne
 salt
 peber
 citronsaft
2 spsk.smør eller margarine
2.5 dl.hvidvin
125 g.champignon
20 grønne oliven
3 æg
 frossen butterdej eller hjemmelavet butterdej af 150 g. hvedemel
 
Opskrift:
Skær benene ud af den rensede høne. Det er temmeligt vanskeligt med det kan lade sig gøre. Måske vil slagteren gøre det. Ellers kan hønen koges først og så parterres. Del hønsekødet ud i portionsstykker og gnid det med salt, peber og citronsaft. Læg dem i den gennemfugtede stegeso og kom smørklatter på. Steg kødet i ca. ¾ time ved 250 grader. Kom de skiveskårne champignon og de udstenede oliven i og hæld hvidvinen over. Anbring forsigtigt skiver af hårdkogte æg over hele retten. Rul butterdejen ud og flet et låg, der lægges over, eller læg en hel plade butterdej, på som så kan pyntes med små stykker dej. Retten skal nu stå i ovnen yderligere ca. ½ time, til butterdejen er gennembagt og lysebrun. Den skal nok blive brun selv om låget er på gryden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 16697 gange,
og udskrevet 253 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu