Røget skinke i rødvin (Stegeso)

Røget skinke i rødvin (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Røget skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3000 g.magert røget ukogt skinke
2 spsk.smør eller margarine
1 stort løg
1 suppevisk
7.5 dl.vand
2.5 dl.rødvin
1 laurbærblad
2 nelliker
 citronsaft
1 spsk.brunt sukker
 hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
Hvis skinken er letsaltet, skulle det ikke være nødvendigt at udvande den, men slagteren må spørges til råds om dette. Læg skinken i en stor gennemfugtet stegeso og hæld ca ¾ l. vand ved. Svits det finthakkede løg i fedtstoffet på panden og kom rødvinen i. Hæld det over skinken. Kom suppevisken, laurbærbladet og nellikerne i. Steg skinken ved 250 grader i 1 ¾ time. Så fjernes sværen, og skinken lægges i gryden igen. Hæld væsken over skinken, før låget lægges på. Stegen skal stege ca. 2 timer. Hvis der anvendes stegetermometer, skal det vise 82-85 grader i midten af kødet. Hæld skyen fra gennem en sigte, jævn den med mel og smag den til med rødvin og citronsaft. Farv den svagt lysebrun. Fordel brunt sukker på skinken, stil den i gryden uden låg og brun den ved stærk varme eller ved grill, til den bliver glaseret. Til denne skinke smager det godt med glaserede kastanjer, grønsager og pommes frites.





karakterer:
Opskriften er vist 28707 gange,
og udskrevet 668 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-07 13:30:59
Hvordan kan en stegeso ( schlemmertopf ) klare ovnvarme på 250 grader? Efter hvad jeg kan huske vil den springe ved grader over 200!? Vil ikke være tryg ved at skrue så højt op for varmen. Med venlig hilsen Kate