Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Linsefrikadeller ( Veganer)

Linsefrikadeller ( Veganer), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Linsefrikadeller ( Veganer), billede 4 Linsefrikadeller ( Veganer), billede 1 Linsefrikadeller ( Veganer), billede 2 Linsefrikadeller ( Veganer), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.røde eller gule linser
8 dl.vand
2 finthakkede løg
1-2 dl.sojamælk
2 dl.havregryn
3 dl.hvedemel
1 spsk.tamari (sojasovs)
2 tsk.salt
 peber og/eller andre krydderier, såsom oregano, stødt kommen, chili, paprika, gurkemeje, karry osv.
 (oliven)olie til stegning
 
Opskrift:
Linserne skal være de helt små (split)linser uden skal. Ideen er nemlig, at linserne skal koge helt ud til en jævn masse. Det kan de store grønne/brune linser ikke. De små røde(eller gule) linser fås i de fleste større supermarkeder.

Linserne koges i vandet i ca. 30 minutter, indtil de er kogt helt ud til en jævn masse. Hæld eventuelt overskydende vand fra bagefter, så der kun er kogte linser tilbage (brug evt. en si). Løg og krydderier tilsættes, og det køler lidt af.

Nu er ideen så at lave det ligesom frikadeller. Der tilsættes sojamælk, havregryn og mel (ca. 2 dl havregryn og 3 dl mel, men det kan variere lidt), så massen bliver lidt mere tør.

Advarsel:
den skal ikke være alt for tør - den skal faktisk være lidt mere lind end almindelig frikadellefars.

Varm olien op på middel varme, og tag en spiseskefuld af "farsen" og læg den på panden (helst en god teflonpande, for ellers hænger de fast). Det løber en del ud til siden, men det gør ikke noget.

Fyld panden op med linsefrikadeller. Det gør ikke noget, at frikadellerne løber lidt sammen -- når de begynder at få konsistens kan du skille dem ad igen med en kniv/palette. Steg til de er gyldne på begge sider.

Frikadellerne ender med at blive ret flade; det er ok. De er måske lidt svære at lave første gang, men øvelse gør mester.

Man kan tilsætte alt muligt til disse linsefrikadeller, herunder andre typer finthakkede grøntsager end løg, eller andre krydderier.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (58 stemmer)

Opskriften er vist 160274 gange,
og udskrevet 2774 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Dorte  -  2019-04-28 19:08:44
Sikken en skøn opskrift. Den vil blive brugt flittigt i mit ellers kødkærlige køkken ❤️ Jeg kogte linserne med friske krydderurter (timian og rosmarin) og kom lidt cayennepeber samt revet citronskal i.

  -  2017-03-12 17:12:28
Jeg bruger altid havreklid, men ingen mel, og så tilsætter jeg hot Aivar,,,,, får meget ros for dem på arb. Hvor jeg bespiser ca. 400 menneske hver dag

  -  2015-06-25 19:27:33
Jeg lavede farsen ret fast og brugte meget mindre soyamælk, mel og havregryn. Krydrede med salt, peber, korianderfrø-pulver og kardemomme. De smagte faktisk af frikadeller, selv en der normalt spiser kød syntes det. Det blev rigtig godt!

Lise  -  2013-03-17 21:58:56
Der skal i hvert fald ikke 3 dl. hvedemel i. Vil gerne lave dem igen og se hvordan de bliver med mindre mængde mel. Nok kun 1 dl. Evt. lidt flere havregryn istedet for. Lige nu smager de bare for meget af mel...

Rasmus  -  2013-01-03 16:29:57
Linser er fantastiske. Men vi må desværre ikke bruge dem mere. Husk at linser indeholder super meget fosfat. (som mange nyresyge mennesker ikke kan udskilde

Hausfrau  -  2011-03-24 16:41:13
Jeg tilsatte: 1 tsk. karry 1 tsk. spidskommen 1 tsk. sort peber 1 tsk. oregano 1 stort æg og udskiftede soyamælk med 1 dl. alm. komælk (er ikke veganer)

Conny  -  2011-02-09 23:57:03
Super - men undlad soyamælk, det lugter ligesom på havnen i Århus hvor de laver soya. Brug i stedet noget andet til at rør det med, f.eks. mejsmel eller majsgryn, så får det en fadtere konsistens. Meget bedre..

  -  2011-01-22 18:12:48
Det kan godt være jeg bare er retarderet, men det virker slet ikke for mig. Det bliver bare til en stor dejklat på panden, og når man så sådan laver selve formen af en frikadelle så har det jo ingen konsistens. Jeg ved ikke hvad jeg gør galt, men det fungerer bare overhovedet ikke for mig - konsistensen før og efter stegning er den samme!!

Jan 47  -  2011-01-21 16:06:20
De er ok, men det er ikke frikadeller, og der bruges meget Oli til stegningen.

  -  2010-03-15 15:58:34
De er mega dårlige! ligesom stegte dejklatter....

Christian  -  2009-08-02 22:29:48
De smager godt, især krydret med hjemmelavet karry. Som Stone siger, skal det krydres godt. Der kommer rimelig mange frikadeller, så der vil også være nok til 3-4 pers.

Stone  -  2009-04-22 19:36:37
De mætter meget må man sige..........husk rigeligt med krydderi for at få smagen rigtig frem

Anne  -  2007-05-09 08:54:13
Smager fantastisk

Nønne Lønne  -  0000-00-00 00:00:00
Der kan evt. tilsættes lidt tomatkoncentrat eller tomatpure. Man kan med held stille farsen på køl inden stegning - så holder firkadellerne bedre formen.