Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter

Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 4 Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 1 Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 2 Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Rosmarin, tørret
2 tsk. Merian tørret
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Gnid lammekøllen med salt og peber.

Læg de skivede kartofler i et ovnfast fad med skivede løg, knuste hvidløg og krydderurter. Læg lammekøllen herpå og fordel smørklatter over kødet. Hæld bouillon i fadet. Steg ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 - 1 3/4 time.

Lad kødet hvile dækket med alufolie i ca. 20 min. inden det skæres i skiver.

Læg evt. den udskårede kølle tilbage på kartoflerne eller anret for sig selv på et fad. Server evt. en tomatsalat hertil.

Tips:

Bruges der stegetermometer skal det vise ca 70 grader C når køllen tages ud af ovnen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (69 stemmer)

Opskriften er vist 165502 gange,
og udskrevet 9466 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7767 (1849 kcal)
KJ pr. Pers. 1294 (308 kcal)
Vægt ialt 3783 gram
Vægt pr. Pers. 630 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 205 KJ (48 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 8.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

JetteK  -  2016-01-06 19:21:32
Istedet for kartofler har jeg brugt selleri i bunden. Hvidvin på og temperaturen ikke over 65 inden den hviler. Superlækkert.

plet  -  2009-04-04 20:39:39
prøv og lave nogle små huller med en finger i køllen. stop frisk rosmarin, bacon og hvidløg i hullerne. det giver en fantastisk smag.

Lone Fogsgaard  -  2008-03-25 13:45:50
Virkelig lækkert. LAvede den her i påsken, serveret med tomatsalat og tzaitiki. Gæsterne var vilde!!

til  -  2006-12-29 10:45:29
Dejlig opskrift som jeg har brugt i 25 år - men brug rigelig gulerødder, persille og porre samt kartofler - det er guf

  -  0000-00-00 00:00:00
kogt lam i rødvin ???

Bjørn H.C  -  0000-00-00 00:00:00
Kødet blev fint men kartoflerne blev grå

Kamma  -  0000-00-00 00:00:00
Det er langt bedre at stege den i stegeso, og spæk den med hvidløg også, evt. lidt rødvin som det ½ af væsken !! Vel bekomme!!!

  -  0000-00-00 00:00:00
super duper

juklir  -  0000-00-00 00:00:00
det er bare en god påske ret

bamseline  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften er meget god og vores 4 børn er vilde med den. Tak for mad..