Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter

Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 4 Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 1 Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 2 Lammekølle i fad med kartofler og krydderurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Rosmarin, tørret
2 tsk. Merian tørret
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Gnid lammekøllen med salt og peber.

Læg de skivede kartofler i et ovnfast fad med skivede løg, knuste hvidløg og krydderurter. Læg lammekøllen herpå og fordel smørklatter over kødet. Hæld bouillon i fadet. Steg ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 - 1 3/4 time.

Lad kødet hvile dækket med alufolie i ca. 20 min. inden det skæres i skiver.

Læg evt. den udskårede kølle tilbage på kartoflerne eller anret for sig selv på et fad. Server evt. en tomatsalat hertil.

Tips:

Bruges der stegetermometer skal det vise ca 70 grader C når køllen tages ud af ovnen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (69 stemmer)

Opskriften er vist 164418 gange,
og udskrevet 9191 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

JetteK  -  2016-01-06 19:21:32
Istedet for kartofler har jeg brugt selleri i bunden. Hvidvin på og temperaturen ikke over 65 inden den hviler. Superlækkert.


plet  -  2009-04-04 20:39:39
prøv og lave nogle små huller med en finger i køllen. stop frisk rosmarin, bacon og hvidløg i hullerne. det giver en fantastisk smag.


Lone Fogsgaard  -  2008-03-25 13:45:50
Virkelig lækkert. LAvede den her i påsken, serveret med tomatsalat og tzaitiki. Gæsterne var vilde!!


[email protected]  -  2006-12-29 10:45:29
Dejlig opskrift som jeg har brugt i 25 år - men brug rigelig gulerødder, persille og porre samt kartofler - det er guf


  -  0000-00-00 00:00:00
kogt lam i rødvin ???


Bjørn H.C  -  0000-00-00 00:00:00
Kødet blev fint men kartoflerne blev grå


Kamma  -  0000-00-00 00:00:00
Det er langt bedre at stege den i stegeso, og spæk den med hvidløg også, evt. lidt rødvin som det ½ af væsken !! Vel bekomme!!!


  -  0000-00-00 00:00:00
super duper


juklir  -  0000-00-00 00:00:00
det er bare en god påske ret


bamseline  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften er meget god og vores 4 børn er vilde med den. Tak for mad..