Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprængt oksebryst i lergryde

Sprængt oksebryst i lergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sprængt oksebryst i lergryde, billede 4 Sprængt oksebryst i lergryde, billede 1 Sprængt oksebryst i lergryde, billede 2 Sprængt oksebryst i lergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sprænglage:
1250 g.oksebryst
10 dl.vand
150 g.salt
1 tsk.salpeter
 
40 g.smør/margarine
40 g.sukker
 hvidkål
2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Bring vand, salt, salpeter og sukker i kog og afkøl lagen. Læg kødet i en skål og hæld den kolde lage over. Den skal dække kødet. Det skal stå koldt 2-3 dage.


Tør kødet af og kom det i den gennemfugtede lergryde. Hæld frisk vand på, til kødet er dækket. Kog oksebrystet i 2-3 timer ved 200 grader C. alm. ovn. Kødet skal være så mørt, at benene nemt kan trækkes ud.

I de sidste 45 minutter af kogetiden kan der koges fintsnittet hvidkål eller spidskål med i gryden.

Tag kødet op og tilsæt kålen en smørbolle og smag stuvningen til.

Spis groft rugbrød og sennep til det sprængte oksebryst.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 27735 gange,
og udskrevet 376 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2012-05-17 10:35:36
Kødet bør vendes et par gange undervejs, ellers bliver det øverste lag af kødet meget tørt.

  -  2009-11-25 21:26:46
hvor køber man salpeter