Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grydestegt oksekød i stegeso

Grydestegt oksekød i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grydestegt oksekød i stegeso, billede 4 Grydestegt oksekød i stegeso, billede 1 Grydestegt oksekød i stegeso, billede 2 Grydestegt oksekød i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksekød. inderlår uden kappe. rå
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
0.25 Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
   
Opskrift:
Gnid kødet med salt, peber og citronsaft. Læg det i den gennemfugtede stegeso.

Gør porre, gulerødder og selleri i stand og findel dem. Læg dem ved siden af kødet.

Hak løget groft og flå tomaterne, før de skæres ud i kvarte. Dåsetomater kan udmærket bruges. Kom dem ved kødet.

Hæld rødvinen over og læg smørklatter på kødet. Læg låget på og steg kødet ca. 1 ¼ time ved 250 grader C. alm. ovn.

Stik evt. et stegetermometer i midten af kødet, så der kan aflæses, hvor mange grader det har indvendigt. Skal kødet gennemstegt, må termometeret vise 68 grader. Ønskes det rødt indvendigt, skal det kun blive 60 grader varmt.

Jævn evt. skyen ganske lidt med mel og farv den med kulør. Det er dog ikke nødvendigt.

Retten kan godt spises med skysauce.

Server pommes frites til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 116698 gange,
og udskrevet 3435 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5320 (1266 kcal)
KJ pr. Pers. 1330 (316 kcal)
Vægt ialt 1800 gram
Vægt pr. Pers. 450 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 295 KJ (70 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mette Kunckel   -  2018-02-20 16:07:38
Jeg blev meget skuffet. Har desvære ikke et stegetermometer. Men min steg blev så tør at vi måtte smide den ud. Vi fuldte opskriften.

Kirsten  -  2012-02-02 18:26:20
Kødet bliver brunt i stegesoen

Morfred  -  2012-01-29 15:16:16
Det ser på billedet ud som om kødet er brunet af før det lægges i stegesoen. Det siger opskriften ellers intet om... Skal man ikke det?