Fiskegryde med timiansauce

Fiskegryde med timiansauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
700 g.fiskefileter (fx torsk eller rødfisk)
1 tsk.salt
250 g.nye gulerødder
250 g.majroer eller glaskål
200 g.grønne bønner
50 g.smør
2 spsk.citronsaft
 
 Sauce:
2 dl.fiskefond
2-3 forårsløg
 ny løgtop eller 1 lille porre
3-4 kvistetimian (gerne delvis citrontimian)
1 stilkblegselleri
2 dl.piskefløde
1-2 tsk.maizenamel
 salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Skær fiskefileterne i 4-5 cm brede stykker. Drys dem med salt. Kog et par dl letsaltet vand op i en gryde. Skræl gulerødder og majroer og skær dem i smalle bjælker. Skyl og nip bønnerne og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Læg gulerødder og majroer i gryden med saltvand og kog dem 4 min, før bønnerne lægges i og grøntsagerne koges yderligere 4-5 min.

Hæld kogevandet fra. Smelt halvdelen af smørret i en gryde, der kan rumme fisken, læg den i gryden og dryp med citronsaft. Damp fisken under låg, til den har skiftet farve og er blevet mælkehvid. Det varer 5-8 min. Tag den op og hold den varm, tildækket på et varmt fad. Snit forårsløg (løgtop eller porre) fint og svits det kort i resten af smørret i en gryde, uden at det tager farve. Så frigøres smagen bedst. Kom fiskefonden i og læg så timian og den delte blegselleri i. Kog dette i 5-8 min. Tag timian og blegselleri op. Pisk fløde og maizenamel sammen og pisk det i fiskefonden. Kog saucen op. Smag til med salt og peber og lad den koge yderligere nogle min. Læg grøntsagerne i saucen i gryden og læg fisken forsigtigt ovenpå. Varm det hele igennem under låg, det varer ikke mange min, og servér straks.

Tips:

Både kartofler og løse ris klæ'r. Og tomatsalat med friskhakket basilikum eller dild. Næsten alle grøntsager kan bruges i retten. Retten kan også laves i et ovnfast fad. Læg fiskestykkerne i et smørsmurt fad på et leje af fintsnittede, svitsede forårsløg og de letkogte grøntsager. Dæk med timiansaucen, læg alu-folie løst over fadet og sæt det i ovnen en halv time ved 175°.


karakterer:
Opskriften er vist 11190 gange,
og udskrevet 216 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu