Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































And a l'orange i stegeso

And a l'orange i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


And a l And a l And a l And a l
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 appelsiner
2 spsk.Cognac
 
1 and
 salt
 
 Sauce:
2 dl.tør hvidvin
 kulør
 hvedemel
 
Opskrift:
Skræl den orange skal af alle appelsinerne, den skal skrælles meget tynd, der må ikke komme noget af det hvide med. (Der kan med fordel bruges en Juliennekniv).

De 4 appelsiner skrælles nu helt fri for hvide hinder og skæres i skiver, og lægges på et fad og overhældes med cognac.

De sidste 2 appelsiner presse til saft.


Gnid den rensende and med salt indvendig og kom halvdelen af appelsinstrimlerne i.

Gnid anden udvendigt med salt og læg den i den gennemfugtet stegeso.

Steg anden ved 250 grader C. alm. ovn i 1 3/4-2 timer - alt efter andens størrelse.


Hæld skyen fra og skum fedtet af. Lad anden efterbrune ved grill eller stærk varme i nogle minutter, så skindet bliver rigtigt sprødt.

De sidste appelsinstrimler koges i vand i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra.

Si skyen fra anden, jævn den ganske lidt og farv den med kulør. Smag den til med ca. 1 1/2 dl. friskpresset appelsinsaft og kom ca. halvdelen af de kogte appelsinskaller i.



Ved anretningen lægges de marinerede appelsinskiverne uden om anden og der pyntes med de resterende kogte appelsinstrimler.

Serveres med kogte kartofler ristet i brunes smør og grøn salat med en syrlig dressing.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (30 stemmer)

Opskriften er vist 65707 gange,
og udskrevet 2134 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Finn  -  2011-02-16 17:21:25
Fantastisk lækker opskrift, jeg har sjældent fået så mør og saftig en and. Hvidvinen skal med i stegesoen, så passer temperaturen fint, og der er masser af lækker sky tilbage at lave sauce af.

axlu  -  2009-03-10 16:53:40
Det fremgår ikke hvad de 2 dl. hvidvin skal bruges til

Steen Andersen  -  2008-03-16 11:29:32
Temp. er for høj,derved tørstegt og uden fedt. Steg ved 170-180 Gr. i Ca. 50 Min. Pr. Kg. og efterbrun.