Steak med indstegt gorgonzola

Steak med indstegt gorgonzola, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteak

Ukendt oprindelseslandKilde : Salling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 møre steaks ca. 1 cm tykke - 200 g. pr. stk.- her kan anvendes tykstegsfilet inderlår eller klump
 
100 g.gorgonzola
0.5 tsk.paprika
20 g.smør
 Groft salt
 hvid peber
1 dl.bouillon
1 dl.tør hvidvin
 
 Salat:
10-20 radiser
1 agurk
4 tomater
1 stort salatløg
1 bdt.dild
 
 Dressing:
3 spsk.olie
1 spsk.estragoneddike
1 tsk.dijonsennep
2 fedhvidløg
 
Opskrift:
Tilbered først salaten og arrangér den dekorativt i et dybt fad. Pisk dressing sammen og stænk den over salaten, eller servér den separat i en lille skål. Skær en lomme i steakene med en lille skarp og spids kniv. Det kan være vanskeligt, så man kan i stedet for banke kødet tyndt ud eller få slagteren til at skære lange tynde steaks, der kan foldes om osten. Drys lidt salt og paprika på kødet eller ind i lommen. Kom 1/4 af osten ind i hver lomme og luk den så godt som muligt med kødpinde. Brun og steg steakene ca. 1 min på hver side. Drys salt, peber og paprika på. Tag steakene af panden og læg dem på varme tallerkener. Kom bouillon og hvidvin på panden og kog det et øjeblik før det hældes ved steakene. Smag skyen til.

Servér steakene med salaten og evt. små kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 7479 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu