Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksefilét med artiskokbunde, bagt kartoffel og madeirasauce

Oksefilét med artiskokbunde, bagt kartoffel og madeirasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Salling

Indsendt :





Ingredienser:
1-1.5 kg.oksefilét med fedt
1 fedhvidløg
 groft salt
 peber
3 dl.bouillon
 evt.krydderbuket
 
 Artiskokbunde med bagt kartoffelmos:
1 kg.store melede kartofler
2 dl.kartoffelvand
2 æg
 groft salt
 hvid peber
 reven muskat
1 stor eller 2 små aritiskokbunde pr. person
 
 Madeirasauce:
2 skalotteløg
10 g.smør
3 dl.stegesky og kartoffelvand
1 dl.madeira
 evt.lidt jævning af majsmel
 


Opskrift:

Varm ovnen op til 250 grader C. Læg stegen i en lille bradepande og brun den i ca. 10 min., eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 160 grader C. Kom knust hvidløg, salt og peber på stegen. Stik et stegetermometer ind i midten af kødet. Hæld bouillon ved og sæt stegen i ovnen til termometeret viser 55°-60°C, afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager ca 40 min. Tag stegen ud af ovnen, hæld skyen fra og dæk stegen imens resten af retten tilberedes. Det tager ca, 1/2 time og stegen bliver fin af at stå.

Kog kartoflerne i små stykker og i så lidt vand, at som muligt uden salt. Hæld kartoffelvandet fra, afmål 2 dl. som hældes i kartoflerne og mos dem sammen med kartoffelvandet. Rør æggene i mosen , så den bliver luftig. Smag til med salt, peber. og muskat. Læg de kogte artiskokbund i et smurt ovnfast fad. Sprøjt kartoffelmosen ud over artiskokbundene, resten af kartofelmosen sprøjtes ud i toppe i et smurt ovnfast fad.Sæt artiskokbundene og kartoffelmosen i ovnen ved 200°C til de er gyldne, ca. 10 min.

Hak schalotteløggene fint. svits dem i lidt smør.Kom stegsky, kartoffelvand og madeira i og lad det småkoge, jævn det evt. lidt og smag til. Skær stegen for.

Anret med artiskokbunde og servér med den resterende kartoffelmos og madeirasauce




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (12 stemmer)

Opskriften er vist 19241 gange,
og udskrevet 924 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu