Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksefilét med artiskokbunde, bagt kartoffel og madeirasauce

Oksefilét med artiskokbunde, bagt kartoffel og madeirasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Salling

Indsendt :



Ingredienser:
1-1.5 kg.oksefilét med fedt
1 fedhvidløg
 groft salt
 peber
3 dl.bouillon
 evt.krydderbuket
 
 Artiskokbunde med bagt kartoffelmos:
1 kg.store melede kartofler
2 dl.kartoffelvand
2 æg
 groft salt
 hvid peber
 reven muskat
1 stor eller 2 små aritiskokbunde pr. person
 
 Madeirasauce:
2 skalotteløg
10 g.smør
3 dl.stegesky og kartoffelvand
1 dl.madeira
 evt.lidt jævning af majsmel
 
Opskrift:
Varm ovnen op til 250 grader C. Læg stegen i en lille bradepande og brun den i ca. 10 min., eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 160 grader C. Kom knust hvidløg, salt og peber på stegen. Stik et stegetermometer ind i midten af kødet. Hæld bouillon ved og sæt stegen i ovnen til termometeret viser 55°-60°C, afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager ca 40 min. Tag stegen ud af ovnen, hæld skyen fra og dæk stegen imens resten af retten tilberedes. Det tager ca, 1/2 time og stegen bliver fin af at stå.

Kog kartoflerne i små stykker og i så lidt vand, at som muligt uden salt. Hæld kartoffelvandet fra, afmål 2 dl. som hældes i kartoflerne og mos dem sammen med kartoffelvandet. Rør æggene i mosen , så den bliver luftig. Smag til med salt, peber. og muskat. Læg de kogte artiskokbund i et smurt ovnfast fad. Sprøjt kartoffelmosen ud over artiskokbundene, resten af kartofelmosen sprøjtes ud i toppe i et smurt ovnfast fad.Sæt artiskokbundene og kartoffelmosen i ovnen ved 200°C til de er gyldne, ca. 10 min.

Hak schalotteløggene fint. svits dem i lidt smør.Kom stegsky, kartoffelvand og madeira i og lad det småkoge, jævn det evt. lidt og smag til. Skær stegen for.

Anret med artiskokbunde og servér med den resterende kartoffelmos og madeirasauce


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (12 stemmer)

Opskriften er vist 19754 gange,
og udskrevet 939 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu