Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos

Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos, billede 4 Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos, billede 1 Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos, billede 2 Øl-brassieret oksebov med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksebov med marv og benet intakt
 
3 store gulerødder
2 store porrer
2 persillerødder
2 rødløg
3 fedhvidløg
2 guldøl (Fregat-øl er de bedste)
 
 salt
 friskkværnet peber
1 bdt.frisk timian (lille)
 olivenolie og smør til bruning af steg
 fløde og lidt kulør til saucen
 
 kartofler smør og mælk til "mos
 
Opskrift:
Tag en stor støbejernsgryde og brun boven godt af i olie og smør. Tag den op.

Kom de skrællede og groftskårne grøntsager i og svits dem lidt af.

Læg herefter boven ned ovenpå grøntsagerne og hæld de 2 fregat-øl i gryden. Kom eventuelt også lidt vand i, bare sådan at boven er halvt dækket af væske. Læg låget på gryden, skru ned for varmen og lad gryden stå og simre i 1½-2 timer.


Lav en god gang kartoffelmos og mens den står og sætter sig så kommer det gode.

Tag boven op, benet skulle gerne falde ud helt af sig selv, og tag de udkogte grøntsager op med en si eller hulske og kom dem i en blender. Returnér nu de blendede grøntsager til gryden og tilsæt fløde og kulør til saucen. Smag den til.

Skær kødet i ½ cm tykke skiver med en meget skarp kniv ( ellers trevler kødet ) og sever det i et dybt fad med saucen henover.

Med kartoffelmos til er der ingen som forlader bordet sultne !!

Der bør drikkes øl til, men en kraftig rødvin vil også gøre sig fint.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)

Opskriften er vist 62289 gange,
og udskrevet 2136 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nina  -  2012-02-12 11:44:50
Skal lave den næste weekend.. Hvor får man fat i fregatøl, og hvad kan man evt. bruge i stedet?

Tommy  -  2009-11-22 19:59:21
Fin opskrift, dog skal der tilsættes kalvefond til sovsen.... men ellers rigtig god.. vi lavede Limokalve bov rigtigt lækkert.

Per  -  2008-09-06 16:06:55
Jeg mener timianen tilsættes enten sammen med grøntsagerne, eller også samtidig med væsken, den skal også have salt og peber samtidig med.

signe  -  0000-00-00 00:00:00
smager rigtig dejligt, men hvornår tilsættes timian?