Hylleblomstsaft
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Oprindelsesland : Sverige Indsendt : Red : |
|
|
De grønne stilke på blomsterne klippes væk, blomsterne rystes let for at komme af med smådyr, de må ikke skylles. Citronerne vaskes og skives tyndt. Hyldeblomster, citroner og sukker lægges i en stor plasticspand, porcelænsskål eller rustfri stålgryde. Vandet koges og citronsyren opløses. Hæld det over blomsterne og rør godt rundt. Et viskestykke el. lign. lægges over. Stilles køligt i 4-5 dage, der røres rundt ca. en gang om dagen. Saften sies igennem et klæde, og hældes på Atamonskyllede flasker med tætsluttende propper.
Serveres som saftevand til mad, eller som sommerdrink med danskvand eller hvidvin. Kan også anvendes til sorbet. Tips: Hyldeblomster der vokser tæt på trafikerede områder skal ikke bruges. Grunden til at det er økologiske citroner der anbefales er, at det kan smages i saften hvis citronerne er srøjtet. |
|
Opskriften er vist 24888 gange,
og udskrevet 439 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Skøtt. - 2010-07-01 04:59:00 Spændende opskrift, mon der er salg i den uden bær? Mosegaard Skovbrug - 2009-06-27 13:55:43 Opskriften er nok forkert placeret - Skulle nok være nævnt som Hyldeblomst og ikke Hyldebær anonym - 2009-06-02 22:36:50 det er en underlig opskrift på hyllebærsaft kom med en bedre opskrift Aloy - 2008-07-24 21:18:30 Du har glemt gvor mange klaser som ska bruges 30 - 50 styk En sag til forvæxle ikke den rundkubige og den flade blomst det ska absolut den flad blomstrige. En sak til prøv at finde dem på marker og ikke vid vejkanten for avgasernes skuld. Ang citronerne anv. helt vanlige citroner bedre vanlige citroner end avgaser fra bilerne Tina - Rødovre - 2007-12-26 08:50:44 hvor mange hyldeBÆR skal der bruges??? trps - norge - 2005-01-01 01:01:01 hvis oppskriften hadde vært av BÆR og ikke blomster - så....... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne