Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt nakkekam, vinaigre glace og ragout af urter og gule ærter

Stegt nakkekam, vinaigre glace og ragout af urter og gule ærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.nakkekam
 olie
0.5-1 spsk.groft salt
 kødsnor
1 citron
10 sorte peberkorn
 
2 dl.Cabernet Sauvignon vinaigre
 
 Grøntsager:
50 g.gule ærter
2 gulerødder
2-3 løg
150 g.selleri
1 stor persillerod
150 g.kartofler
1 porre
1 spsk.olivenolie
150 g.bacon i tern
2 kvistetimian
 salt
 peber
 
1 lille bundt persille
 
Opskrift:
Bestil nakkekam hos slagteren et par dage i forvejen.

Sæt de gule ærter i blød i rigeligt vand i køleskab ½-1 døgn før kogning. Hæld vandet fra. Kog ærterne i rigeligt vand i ca. 15 minutter. Stil det til side.

Sprød flæskesvær
Rids sværen med ½ cm's mellemrum og skær den af nakkekammen. Gnid sværen med olie og drys med groft salt. Læg den i ovnen sammen med kødet ved 180 grader. Hvis sværen ikke er sprød, når kødet er færdigt, skru da ovnen op til 250 grader og steg til sværen er sprød.

Kødet
Skær nakkekammen igennem på langs i to lige store stykker og snør dem med kødsnor, så skiverne kan blive lige store ved anretning, se foto. Dup de to stege tørre med køkkenrulle og brun dem på en pande i olie på alle sider. Læg dem i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Stil dem i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 70 grader. Lad kødet hvile tildækket 20 minutter før servering. Gem stegeskyen.

Fjern kødsnorene. Riv skallen af en citron, pres saften og bland det med knuste sorte peberkorn. Smør blandingen på de stegte nakkefileter 5 minutter før servering.

Si stegeskyen over i en gryde. Tilsæt Cabernet Sauvignon vinaigre og kog ind til ca. ½ dl.

Grøntsager
Skær grøntsagerne i tern på 1x1 cm, mens kødet steger. Svits dem i olie med tern af bacon og en kvist timian. Tilsæt gule ærter med kogevandet så det hele netop dækkes. Hvis der ikke er nok kogevand tilsættes almindelig vand. Kog ved kraftig varme og uden låg til væsken er kogt helt ind i grøntsagerne. Smag til med salt og peber og drys med groftskåret persille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10387 gange,
og udskrevet 120 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu